Sign in or register an account

Pay tickets

In order to buy tickets at NetTicket.fi you need to log in or create an account.

Forgot your password?

Don't have an account?

In order to buy tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

or

Purchase without account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets
Schaumansalen/Jakobstads Konsertsal Ab

Try Me Good King

Schauman Hall, Jakobstad

Näyttämöteos väärästä vallankäytöstä.

“Olen kuullut kerrottavan, että pyöveli on erinomainen, ja minulla on kapoinen kaula.” (Anna Boleyn mestauslavalla 19. toukokuuta 1536)
Englannin kuningas Henrik VIII (1491-1547) oli 14-vuotias astuessaan ensimmäiseen kuudesta kuuluisasta avioliitostaan. Kaksi avioliitoista päättyi mitätöimiseen, kaksi vaimoa mestattiin, yksi kuoli lapsivuoteeseen. Viimeinen vaimoista selvisi, mutta kuoli nuoruudenrakkautensa aviopuolisona lapsivuoteeseen vain vuosi Henrikin kuoleman jälkeen. Solmitut liitot olivat poliittisia liiketoimia. Jokainen liitoista kuitenkin alkoi ihastuksella, jopa rakastumisella. Jokaisen vaimon kohtalona oli oikukas ja vallanhimossaan häikäilemättömän johdonmukainen mies. Vaimot olivat uhrattavissa.

Eturivin amerikkalaisiin säveltäjiin lukeutuva Libby Larsen (s. 1950) valitsee teoksiinsa universaaleja aiheita. Hänen vuonna 2001 kantaesitetty laulusarjansa Try Me Good King perustuu Henrik VIII:n vaimojen kirjeisiin ja mestauslavalla lausuttuihin sanoihin. Teoksen musiikin lähtökohtana on mm. John Dowlandin, Thomas Campionin ja Michael Praetoriuksen lauluja 1500- ja 1600-luvuilta, ja myöhemmin säveltäjä sovitti teoksen Pia Freundin pyynnöstä sopraanolle ja periodi-instrumenteille.

Teoksesta syksyllä 2021 valmistuva näyttämöversio pohtii valtaa sekä suhtautumistamme sen väärinkäyttöön. Väärän vallankäytön kohteeksi joutuminen on tragedia riippumatta yhteiskunnallisesta asemasta.
Näyttämöversiossa näille naisille äänen antavat sopraano Pia Freund, tanssija-koreografi Minna Tervamäki ja näyttelijä Kati Outinen, joka myös vastaa teoksen kokonaisdramaturgiasta. Työryhmän muusikot Pauliina Fred (traverso ja nokkahuilut), Louna Hosia (viola da gamba) ja Petteri Pitko (cembalo) ovat ansioituneita vanhan musiikin ja periodisoittimien asiantuntijoita.
Teos yhdistää vanhaa ja uutta musiikkia, historiaa ja nykyaikaa, eri taiteenaloja ja aistikokemuksia. Try Me Good King -näyttämöteos on noin tunnin mittainen ja väliajaton. Liikuteltavuutensa vuoksi se sopii erinomaisesti vierailuteokseksi sekä teattereihin että festivaaleille.
(kuva: Minna Hatinen)

Pia Freund kuuluu maamme kansainvälisiin eturivin sopraanoihin. Monipuolinen laulaja tunnetaan erityisesti Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina. Hän on yhtä lailla elementissään oopperalavoilla, suurten orkestereiden solistina, kamarimusiikin ja liedin äärellä sekä musiikkikirjallisuuden ja runouden tulkkina. Hän on tullut tunnetuksi erityisen heittäytyvästä muusikkoudestaan sekä jatkuvasti uusiutuvasta tavastaan kommunikoida eri taiteenalojen ja aikamme säveltäjien kanssa.

Minna Tervamäki on loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana tehnyt tanssija-koreografi. Hänen tanssillisen kielensä ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin, olipa keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Tervamäki debytoi koreografina vuonna 2005 ensi-iltansa saaneella teoksella Something Else? Sittemmin hän on luonut runsaat parikymmentä teosta.

Yli 50 elokuvaroolia tehnyt näyttelijä-ohjaaja Kati Outinen on tullut tunnetuksi erityisesti Aki Kaurismäen luottonäyttelijänä. Kolminkertaisesti Jussi-palkittu Outinen on kerännyt myös kansainvälisiä tunnustuksia, kuten Cannesin elokuvafestivaalin palkinto parhaasta naispääosasta 2002. Outinen on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa näyttelijäntyön professorina 2003-2013. • Schaumansalen Schaumansalen/Jakobstads Konsertsal AbKöpmansgatan 1068600 Jakobstad
 • 3.12.2021-3.12.2021
 • 15-25 €
Buy tickets

Shows3.12.2021-3.12.2021

 • Available
 • Limited
 • Sold Out
 • Cancelled
 • Sales blocked
 • Fri 3.12.2021 19pm
  Try Me Good King
  25 €
Schaumansalen/Jakobstads Konsertsal Ab Köpmansgatan 1068600 Pietarsaari
Organizer's all events