Sign in or register an account

Pay tickets

In order to buy tickets at NetTicket.fi you need to log in or create an account.

Forgot your password?

Don't have an account?

In order to buy tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

or

Purchase without account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets
Lohjan kaupunginorkesteri

SINFONIAKONSERTTI - ENSILUMEN TUOKSU

to 2.12.2021 klo 19 Laurentius-sali


SINFONIAKONSERTTI - ENSILUMEN TUOKSU
Essi Höglund, viulu
Jukka Untamala, kapellimestari
Lohjan kaupunginorkesteri

Cecilia Damström: Tundo!
Jean Sibelius: Viulukonsertto
Jean Sibelius: Sinfonia nro 6

Säveltäjä Cecilia Damström ottaa vahvasti kantaa Euroopan pakolaiskriisiin. Hänen teoksensa nimi Tundo! viittaa latinan verbiin tundere - koputtaa tai jyskyttää. ”Euroopan unionin on ollut vaikeaa valita puolia. Vaikka se tiukentaa pakolaismääräyksiä, koputusten paine ovellemme kasvaa entisestään. Tundo on minun kuvaukseni aikamme katastrofista”, Damström sanoo.

Jean Sibelius oli nuoruusvuosinaan hyvä viulisti ja sävelsi useita laajamittaisia teoksia, joissa viululla oli merkittävä rooli. Ensimmäiset vihjeet viulukonserton säveltämisestä Sibelius antoi jo vuonna 1899. Teos antoi kuitenkin odottaa itseään, ja kun se kantaesitettiin vuonna 1904 vastaanotto oli ristiriitainen. Kritiikkiä tuli liiallisista virtuoosielementeistä, joista solistiksi valittu Viktor Novácek ei kompuroimatta selvinnyt.
Sibelius veti konserttonsa pois ohjelmistoista ja teki siihen korjauksia. Lopullisen version kantaesitti Berliinin filharmonikot solistinaan Karl Halír. Konsertin vuonna 1905 johti Richard Strauss. Tänä päivänä konserton asema on kiistaton. Tämän konsertin solisti Essi Höglund on kotkalaislähtöinen Sibelius-Akatemian ja Wienin musiikkikorkeakoulun kasvatti.
Sinfonia nro 6 on Sibeliuksen kaikista sinfonioista lyyrisin ja lempein. ”Se on hyvin hiljainen sekä sävyltään että luonteeltaan”, kuvaili säveltäjä teostaan ruotsalaisen Svenska Dagbladet -lehden haastattelussa, ja totesi vielä myöhemmin, että tästä sinfoniasta hänen mieleensä tulee aina ensilumen tuoksu.Liput 20€/25€/30€ NetTicket.fi
Buy tickets

Shows2.12.2021-2.12.2021

  • Available
  • Limited
  • Sold Out
  • Cancelled
  • Sales blocked
  • Thu 2.12.2021 19pm
    SINFONIAKONSERTTI - ENSILUMEN TUOKSU
    25 €
Lohjan kaupunginorkesteri Laurinkatu 5008100 Lohja lohjankaupunginorkesteri.fi
Organizer's all events