De Langerhanska Öarna

Wasa Teater - Österbottens regionteater
Sandögatan 7, 65100 Vasa

Gästspel från Klockriketeatern

På scenen: Stina & Ylva Ekblad
Av: Susanne Ringell
Regi: Ulrika BengtsFör första gången får vi i höst se Ylva Ekblad och Stina Ekblad gemensamt stå på scenen i en finlandssvensk teaterproduktion. Stina återvänder nu också i sin första finlandssvenska produktion se dan Århundradets kärlekssaga på Wasa Teater 1979.

Klockriketeatern ger i höst dramatikern och författaren Susanne Ringells De langerhanska öarna. Produktionen får sin premiär den 27 september i Louhisalen i samarbete med Esbo stadsteater. Därefter startar en turné med föreställningar på Wasa Teater, Åbo svenska teater, Nationalteatern i Helsingfors och Dramaten i Stockholm.

De langerhanska öarna är nyskriven finländsk dramatik på svenska, som tar upp existentiella frågor i en enaktare. Texten är skriven med systrarna Stina och Ylva Ekblad i åtanke, och det är också dem vi kommer att se på scenen. Pjäsens författare Susanne Ringell beskriven historien som en lekfull dystopi. I pjäsen möter vi två systrar i ett hotellrum. De har varandra, men det är också det enda de verkar ha och vara säkra på.Bookmark and Share
Lue lisää

Liputamme tapahtumasi