Mandys Nyckel Konsert - WIND

Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11. Ekenäs

24.3 2018 kl. 18.00

Biljetter: 20 / 14 €
Kesto: 120 min. (1 väliaika)
Bookmark and Share
Lue lisää

WIND - Albumsläpp med Mandys Nyckel och Let Us Be Frank


WIND är en mångsidig konserthelhet med bandspel, sångsolister och rytmisk körsång. I samband med konsertturnén som går till Ekenäs, Borgå och Helsingfors, ger Mandys Nyckel ut sitt andra album, WIND, med splitternya dagsaktuella låtar. Kören Let Us Be Frank medverkar på både albumet och konserten.
  
Kom och bevittna detta unika samarbete med ca 20 personer på scen, uruppförande av nyskrivna låtar och albumsläpp!

  
Mandys Nyckel spelar sköna popvisor med intryck från folkmusik, jazz och världsmusik. Text och musik skrivs av Amanda Henriksson och bandet arrangerar låtarna tillsammans.

Mandys Nyckel består av musiker med en gemensam bakgrund vid Sibelius-Akademin. Alla är nu verksamma som proffsmusiker på olika håll i Svenskfinland: Borgå, Helsingfors, Vanda, Grankulla, Raseborg och Åbo. Något som gör bandet Mandys Nyckel speciellt är den rika användningen av stämsång, särskilt på det nya albumet där kören Let Us Be Frank medverkar, samt den autentiska känslan av levande bandspel. Piano, bas, trummor och gitarr skapar grunden i bandet medan ackordeon och olika slagverk bidrar till en varm klang. Tillsammans har musikervännerna utvecklat ett personligt tonspråk där melodierna och harmonierna stöder de tankfulla texterna. Mandys Nyckel sjunger på både svenska och engelska. Amanda har fått beröm för sina vackra och tankeväckande sångtexter. Hon är också aktuell som textförfattare till “Sommarlängtan”, öppningslåten i den nya filmen Trollvinter i Mumindalen.
  
Let Us Be Frank är en kör på cirka 20 sångare som leds av Simon Djupsjöbacka och Amanda Henriksson. I år firar kören sitt 5-årsjubileum. Trots sin unga ålder har kören redan blivit ett bekant namn på många håll i Svenskfinland. Let Us Be Frank uppträder aktivt, både med egna konserter och på beställning, och repertoaren består främst av rytmmusik.
Medverkande:
  
Sara Selenius, sång
Margarita Haatanen, sång
Saranda (Sofia Fri-Xavier), sång
Amanda Henriksson, sång och piano
Martina Brunell, ackordeon
Jesper Eklund, trummor
Olli Liljeström, bas
Niklas Nyholm, gitarr
  
Let Us Be Frank
under ledning av Simon Djupsjöbacka och Amanda Henriksson
 

Tapahtumakalenteri
Ajankohta
Tapahtuma
Hinta
Varasto
 
Mandys Nyckel Konsert - WIND Karelia kulturhuset Mandys Nyckel Konsert - WIND Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11. Ekenäs

24.3 2018 kl. 18.00

Liput: 20 / 14 €
Kesto: 120 min. (1 väliaika)
Karelia kulturhuset
20.00EUR
EUR
  • Vapaata Vapaata
  • Muutama Muutama
  • Loppuunmyyty Loppuunmyyty
  • Peruutettu Peruutettu
  • Myynti estetty Myynti estetty
 1