Sign in or register an account

Pay tickets

In order to buy tickets at NetTicket.fi you need to log in or create an account.

Forgot your password?

Don't have an account?

In order to buy tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

or

Purchase without account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets

Viides vuodenaika

Kokkolan kaupunginteatteri
Päänäyttämö, Torikatu 48, Kokkola

Ensi-ilta päänäyttämöllä 11.3.2023

Liput: 30 / 26 / 22 €

Koskettava ja tosipohjainen draama muistisairaudesta

 

VIIDES VUODENAIKA kertoo iäkkäästä pariskunnasta Kaarinasta ja Aarnesta, jotka päättivät jo vuosia sitten haluavansa elämälleen arvokkaan lopun, sitten kun sen aika koittaa. Nyt ollaan tilanteessa, jossa Kaarinalta on katoamassa muisti ja Aarnelta terveys. Arki on raskasta, mutta sen rinnalla soi nostalginen onnen sävel, kun muistot heräävät henkiin. Vanha pariskunta on kokenut yhdessä todellisen rakkauden, mutta onko nykyhetkessä enää mitään järkeä? Entä kuinka pitkälle rakkauden teoissa voi mennä? Voiko pahimmalle mahdolliselle teolle sittenkin olla oikeutus, jos kykenemme katsomaan asioita rehellisesti?

 

Viides vuodenaika on realistinen, vahva ja kipeä näytelmä. Omalla tavallaan se on surullinen, muttei lohduton. Tämä lämminhenkinen ja hauskakin näytelmä on ihmisen kokoinen.

 

Näytelmän teema, muistisairaus, koskettaa yhä useampaa meistä suurten ikäluokkien vanhetessa. Viides vuodenaika esittää suuria kysymyksiä vapaudesta ja vastuusta. Voiko läheisestä välittäminen tehdä ihmisestä vangin? Mikä on oikeutemme ja velvollisuutemme omannäköiseen elämään? Missä vaiheessa toisten tahdon toteuttaminen vie pois oman minuutemme?

 

Jarkko Mikkolan käsikirjoittama ja ohjaama Viides vuodenaika -näytelmä on saanut alkuperäisen ideansa tositapahtumasta. Mikkola on aiemmin palkittu Hella Wuolijoki -palkinnolla esikoisnäytelmästään Antero, ihmisen poika.

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jarkko Mikkola
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Jyrki Pylväs (vier.)
Valosuunnittelu: Tomas Jakobsson
Äänisuunnittelu: Marko Ahokangas

 

Kantaesitysnäytelmän ensi-ilta 11.3.2023 teatterin päänäyttämöllä

  • 0 €

Shows

No upcoming events

Organizer's all events