Logga in eller skapa konto

Betala biljetterna

För att köpa biljetter i nätbutiken måste du logga in eller skapa ett NetTicket.fi -användarkonto.

Har du glömt lösenordet?

Har du inget användarkonto?

För att köpa biljetter i nätbutiken och få dem levererade till din e-post behöver du ett användarkonto hos oss.

Skapa nytt konto

eller

Köp utan att registrera

Köpkorgen

0 produkter • 0 €

Fortsätt handla
Köp biljetter
Eventland Ab

Vasa Humorfestival 2022

Eventland Ab & Finlandssvensk Kulturutveckling rf


Äntligen! Efter ett par år av uppskjutna datum blir det äntligen premiär för Vasa Humorfestival!
Festivalen i Vasa ordnas för allra första gången och det är även för första gången någonsin en humorfestival ordnas på svenska i Finland. Missa inte denna händelserika och framför allt roliga festival!

Humorpasset ger dig möjligheten att köpa biljett till rabatterat pris till samtliga föreställningar under festivalen. Humorpasset kostar 9,50 € inklusive serviceavgift.
Köp Humorpass HÄR
En person som köpt en Humorpass-biljett måste uppvisa sitt personliga Humorpass vid entrén.

Ladda ner programmet HÄR

   
Puss och Kram - Magnus Betnér & Henrik Nyblom
@Ritz, Vasa
To 6.10.2022 kl. 19:30
Biljetter: 29,50 € / 34,50 €
Vid dörren: 32 € / 36 €
Längd: ca 75 min (ej paus)
Läktaren K-18

   
Stand up
TOP FLOOR COMEDY
@Oliver´s Inn, Vasa (K-18)
To 6.10.2022 kl. 20:00
FRITT INTRÄDE!
Observera att man ej kan reservera platser till denna
föreställning på förhand, så kom i god tid!
Komikerna som uppträder på Top Floor annonseras ej på förhand.

   
Stand up med
NISSE HALLBERG (SWE)
JONATAN UNGE (SWE)
SVERRIR MARINOSSON (ISL)
ANNA RIMPELÄ
ALFRED BACKA
@Brödfabriken, Vasa (K-18)
Fre 7.10.2022 kl. 17:30
Biljetter: 22,50 € / 27,50 €
Vid dörren: 25 € / 29 €
Längd: ca 2 h (inklusive paus)
K-18

   
Talk show
LATE NIGHT med JANNE GRÖNROOS & GÄSTER
@Ritz, Vasa
Fre 7.10.2022 kl. 20:00
Biljetter: 29,50 € / 34,50 €
Vid dörren: 32 € / 36 €
Längd: ca 90 min (ej paus)
Under kvällen bjuder svenska Chris Kläfford på fängslande musikuppträdanden. Han är även gäst i soffan tillsammans med J:et i humorgruppen KAJ Jakob Norrgård samt Märta Westerlund känd från Yle X3M.

   
Föreläsning
BIPOPULÄR - EN FÖRELÄSNING OM PSYKISK
OHÄLSA med HASSE BRONTÈN (SWE)
INHIBERAD!

   
Stand up med
THANOS FOTAS (SWE)
FREDRIK ANDERSSON (SWE)
KATHRYN LEROUX (USA)
ALFRED BACKA
@Brödfabriken, Vasa (K-18)
Lö 8.10.2022 kl.17:00
Biljetter: 17,50 € / 22,50 €
Vid dörren: 20 € / 25 €
Längd: ca 90 minuter + paus
(Observera att Kathryn gör sitt framträdande på engelska)

   
Stand up med
THOMAS JÄRVHEDEN (SWE)
HASSE BRONTÉN (SWE)
ISAK JANSSON (SWE)
KIRSTY ARMSTRONG (SWE)
@Ritz, Vasa
Lö 8.10.2022 kl. 19:30
Biljetter: 27,50 € / 32,50 €
Vid dörren: 29 € / 34 €
Längd: ca 2 h (inklusive paus)
Läktaren K-18

   
Efterfesten
THOMAS JÄRVHEDEN (SWE) - Sveriges roligaste konsert
VÖRJEANS
@Brödfabriken, Vasa (K-18)
Lö 8.10.2022
Doors: 21:00
Showtime: 22:00
Biljetter: 22 € / 27 €
Vid dörren: 24 € / 29 €
Puss och Kram - Magnus Betnér & Henrik Nyblom
 
Henrik Nyblom (swe) och Magnus Betnér (swe) bjuder in er till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!
 
Det som för Henrik Nyblom skulle ha blivit några gästframträdanden på Magnus Betnérs Work in Progress-turné 2020 blev i slutändan närmre 100 gemensamma framträdanden över hela Sverige. Nu gör duon gemensam sak på riktigt och ger sig ut på en stor turné. Henrik Nyblom är med två bejublade soloturnéer i ryggen något nytt på den svenska humorscenen. Uttrycket allt kan hända har aldrig stämt bättre på någon än honom. Träffsäker observationskomik och livsbetraktelser från en utvandrad Skara-gosse blandas med det allra finaste av nonsens. Givetvis ackompanjerat av loopmaskin.
 
Henrik Nyblom har på rekordtid etablerat sig på den svenska stand up scenen och har även medverkat i SVT-programmet Släng Dig i Brunnen. För Nyblom blir besöket hans första i Vasa någonsin.
 
Magnus Betnér är svensk standup. Ingen jobbar oftare eller skriver mer nytt material. 
I nära 25 år har Magnus Betnér tillsammans med några få andra varit personen som drivit branschen framåt, utvecklat den och sett till att den aldrig stannat av. 2021 gjorde Magnus över 200 shower runt om i Sverige. Utöver detta släppte Magnus 2020-2021 fyra specials, fick över 100 000 följare på TikTok och deltog i Alla mot alla på Kanal 5. I augusti i år släpptes Magnus sin nya special som spelades in inför fullsatt publik på Brödfabriken i Vasa i våras. Specialen blev hans 16:e.
 
Magnus Betnér är en av Sveriges mest framgångsrika stand up komiker genom tiderna. Med råge är han även den komiker i Sverige som gjort flest soloföreställningar och även den av svenska komiker som besökt Finland flest gånger. Känd från bland annat det svenska humorprogrammet Parlamentet och för sin ofta politiska, liberala och provokativa humorstil, skämtar han ofta om aktuella ämnen.
 
TOP FLOOR COMEDY
 
Stand up klubben för nybörjare på svenska, Top Floor Comedy, besöker Vasa och Oliver's Inn under Vasa Humorfestival torsdagen den 6 oktober. Vill du testa på stand eller känner du någon som absolut måste göra det, hör av dig till johan.c.lindholm@gmail.com.
 
Kvällen leds av stand up klubbens eminenta kapellmästare Janne Grönroos. Fritt inträde!
 
Observera att man ej kan reservera platser till denna föreställning på förhand, så kom i god tid!
 
Komikerna som uppträder annonseras ej på förhand.
 
Stand up med NISSE HALLBERG, JONATAN UNGE, SVERRIR MARINOSSON, ANNA RIMPELÄ, ALFRED BACKA
 
Nisse Hallberg (swe) är utan tvekan en av Sveriges vassaste komiker. Med sin otroliga storytelling-talang har Nisse på rekordtid erövrat inte bara humorsverige, utan även etablerat sig som ett starkt namn i Svenskfinland. Efter genombrottet 2014 har han tagit emot pris på Svenska Stand up galan som Årets nykomling, hunnit göra två soloföreställningar, samt blivit nominerad till så väl Årets manliga komiker som för Årets föreställning med showen Trött. Nu återvänder en av Sveriges absolut roligaste personligheter till Vasa.
 
Jonatan Unge (swe) utsågs 2019 till Årets komiker på den svenska Standupgalan, och året därpå nominerades han igen för samma titel. Och detta definitivt inte utan orsak. Jonatan är mångas favorit. Äntligen kommer en av branschens absolut skönaste och roligaste till Vasa för allra första gången. Och just det, förutom alla turnéer han gjort så vann han ju På Spåret i år också, tillsammans med Cecilia Düringer.
 
Anna Rimpelä är en inhemsk komiker som med sitt unika uttryckssätt tar upp de saker som få säger högt. Hon har medverkat i flera inhemska TV-serier och uppträtt i Nelonens humorprogram Stand up!
Anna uppträder frekvent på landets största humorklubbar och jobbar även som manusförfattare, och har även skrivit två böcker. Hon har också flitigt uppträtt på Janne Grönroos svenskspråkiga stand up klubb Top Floor Comedy i Helsingfors och i augusti uppträdde hon i på Sommar Stand Up i Ekenäs.
 
Sverrir Marinosson (ISL) vann 2019 Sveriges största standuptävling Grand Comedy Slam på Lund Comedy Festival. Han uppträder regelbundet på Sveriges stand up scener och kan beskrivas som väldigt lång, glad, förvirrad och missförstådd islänning som med sina korta och rappa skämt lockar publiken till skrattfest. Sverrir uppträder på svenska.
 
Alfred Backa är österbottningen med mångårig bakgrund inom komik och humor i varierande tappning och den som hittar det roliga i det mesta. Han har även get ut flera böcker, medverkat i både poddar och radioprogram. 2019 turnerade Alfred med sin egen humorföreställning Alfred Backa framför Alfred Backa. I våras turnerade Alfred i Österbotten tillsammans med svenska stand up veteranen Magnus Betnér.
 
Observera att detta evenemang är K-18
 
Talk show LATE NIGHT med JANNE GRÖNROOS & GÄSTER
 
Late Night är en fartfylld talkshow under ledning av komikern och mediapersonligheten Janne Grönroos. Humor, spännande gäster, musik, tävlingar och konfettikanoner. Allt detta framför en live publik tillsammans med stans bästa husband. Late Night är en del av Vasa Humorfestival.
 
Kvällens gäster meddelas senare.
 
BIPOPULÄR - En föreläsning om psykisk ohälsa med HASSE BRONTÈN (swe)
 
Varför pratade vi aldrig om att pappa hade en psykisk sjukdom?
 
Hasse Brontén växte upp med en pappa som levde med diagnosen manodepressiv. Först många år senare har Hasse öppet berättat sanningen om hur hans pappa dog. Inte på grund av cancer som länge var den stående lögnen. Varför är det fortfarande tabu kring psykiska sjukdomar? Var går gränsen mellan personlighet och diagnos?
 
På ett varmt men samtidigt mycket underhållande sätt berättar Hasse om sina erfarenheter och tankar kring att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra.
 
Stand up med THANOS FOTAS, FREDRIK ANDERSSON, KATHRYN LEROUX, ALFRED BACKA
 
Thanos Fotas (swe) har jobbat med komik i över 10 år och nominerades till Årets nykomling på Svenska stand up galan 2014. Thanos är en nytänkande och mångsidig komiker från Botkyrka och är känd från både SVT:s humorprogram Släng dig i brunnen. Han har även medverkat i humorserien Laxbralla. Thanos har en helt egen stil på scenen och är känd för sina genuina tolkningar och karaktärer. Kanske du såg när Thanos trollade SVT i våras? Om du missade kan du se klippet här: https://www.youtube.com/watch?v=jthwc3b9ZMc
 
År 2004 debuterade Fredrik Andersson (swe) som ståuppkomiker och är idag utan tvekan en Sveriges främsta skämtmakare. År 2010 turnerade han med Big Comedy-turnén tillsammans med bland andra Henrik Schyffert och Felix Herngren. Anderssons soloföreställning Serial Joker vann Årets Föreställning på Svenska Stand up galan år 2015. Fredrik uppträder frekvent på Sveriges största stand up klubbar och har även medverkat i TV program såsom RAW Comedy Club, Ballar av stål och Roast på Berns. Andersson har också arbetat som manusförfattare i många svenska humorprogram såsom Veckans Nyheter, Morgonsoffan och Parlamentet.
 
Om du inte redan känner till Kathryn Leroux (USA), så kommer du snart att göra det! Denna begåvade talang har uppträtt på svenska stand up klubbar såsom Norra Brunn och RAW comedy club, och har setts på TV i program som SKAV och Utrikesbyrån på SVT.
Förra året hade Kathryns soloföreställning Virginia premiär på Lund comedy festival. Kathryn är amerikan men bosatt i Sverige och skämtar ofta om hennes erfarenheter av livet som amerikan i Sverige.
 
Alfred Backa är österbottningen med mångårig bakgrund inom komik och humor i varierande tappning och den som hittar det roliga i det mesta. Han har även get ut flera böcker, medverkat i både poddar och radioprogram. 2019 turnerade Alfred med sin egen humorföreställning Alfred Backa framför Alfred Backa. I våras turnerade Alfred i Österbotten tillsammans med svenska stand up veteranen Magnus Betnér.
 
Observera att detta evenemang är K-18
 
Stand up med THOMAS JÄRVHEDEN, HASSE BRONTÉN, ISAK JANSSON, KIRSTY ARMSTRONG
 
Thomas Järvheden (swe) har jobbat som ståuppkomiker i 20 år. Genom åren har han belönats med priser som Årets komiker, Comedy fight club-bältet och Smack-priset. Han uppträder regelbundet på alla Sveriges professionella standupklubbar såsom Norra Brunn och Raw Comedy Club. Järvheden har gjort flertal solo shower och turnerat runtom i Sverige.
Hans stand up kan beskrivas som intelligent humor med chockartade inslag, där nyanserna är många, allt från träffsäker imitation till musikaliska inslag med galna texter. Thomas gör även musikaler och har medverkat i flertal TV-program såsom Roast på Berns och Stockholm Live.
 
Hasse Brontén (swe) är polisen och fd Säpo-agenten som blev ståuppkomiker. Sedan han sa upp sig hos polisen har han hunnit med att vinna pris på Svenska Standupgalan, vara med i TV-program såsom Parlamentet och Time Out samt filmproduktioner såsom Den Osannolika Mördaren, turnerat land och rike runt med sin stand up.
Hasse Brontén har en humor som roar dom allra flesta, gammal som ung. Humorn är glad och rättfram, och handlar om allt möjligt i vår omvärld. Det mesta blir roligt när det betraktas ur Hasses egna, lite udda perspektiv. Med sin podd Snutsnack når Hasse varje vecka en stor stabil lyssnarskara som får ta del av spännande och känslofyllda historier från polisvärlden.
 
Tramsbyxan Kirsty Armstrong blev nominerad till årets nykomling 2019 och årets kvinnliga komiker 2020 på svenska Standupgalan. Hon har varit programledare både i TV och i Sveriges radio samt stolt skapare av världens äckligaste podcast, Roastpodden. Bitter, tramsig och impulsiv humor utlovas i en explosiv kombo!
 
Sedan Isak Jansson (swe) debuterade som stand up komiker år 2007 har han hunnit med flertal soloföreställningar varav den senaste föreställningen Quick - En humorshow om Sveriges ”värsta” seriemördare som han gjorde ihop med Ola Aurell fick priset Årets Föreställning på svenska Standupgalan 2019. Året därpå blev Isak Årets manliga komiker. Han uppträder frekvent på Sveriges största stand up klubbar och jobbar även som manusförfattare. Isaks humor är skruvad, intelligent och ofta samhällskritisk med inslag av metakomik. Isak har uppträtt världen över, också mycket i Finland. 
 
Efterfesten - THOMAS JÄRVHEDEN - Sveriges roligaste konsert, VÖRJEANS
 
När Thomas Järvheden senast besökte Vasa var det många i publiken som efteråt suktade efter fler låtar, ”för sjunga, det kan han verkligen".
 
Så äntligen kommer Sveriges roligaste konsert med Sveriges roligaste musiker - Thomas Järvheden - till Vasa. 
Förutom att Thomas varit stand up komiker i 20 år har han också hela tiden sysslat med musik och skrivit humorlåtar. Han har släppt hela fem album, där det senaste lämpligt nog heter "Rövåret 2020". 
Järvhedens humorlåtar har streamats över 22 miljoner gånger. 
En underhållande och framför allt rolig konsert med galna låttexter är att vänta. Men även mellansnack av skrattretande art.
 
 
VÖRJEANS 
 
"Vörjeans je Vöros tåffast Rockabillyband! Spelar satan böxona åv vem som helst å om do siir nain börn i city ere heilt fyrbanna säkert vi, men på lördag den 8 oktober vaar e ti börn iväg ti ståorstan. VASA CITY fyrbanna. Så släng åpåå de bästa jeansjackon, fö no je e karneval"
 
- Tommi, Freppa, Määnin, Thåossin å Gambämäänin 
 
Vörås stolthet Vörjeans gör sin första spelning i Vasa någonsin. Det här kan man bara inte missa! 
 
Vörjeans består av medlemmarna i humorgruppen KAJ (Kevin Holmström, Axel Åhman, Jakob Norrgård), och som back up har Gambämäänin (Kenneth Sirén) på trummor och Thåossin (Jonas Sirén) på gitarr.
 
Observera att Efterfesten är K-18
Köp biljetter

Föreställningar7.10.2022-9.10.2022

 • Ledigt
 • Fåtal
 • Slutsålt
 • Inställt
 • Försäljning blockerad
 • fre 7.10.2022 kl 17:30Stand up med Nisse Hallberg, Jonatan Unge, Sverrir Marinosson, Anna Rimpelä, Alfred Backa
  Vasa Humorfestival 2022Stand up med Nisse Hallberg, Jonatan Unge, Sverrir Marinosson, Anna Rimpelä, Alfred Backa
 • fre 7.10.2022 kl 20Talk Show - late night med Janne Grönroos & gäster
  Vasa Humorfestival 2022Talk Show - late night med Janne Grönroos & gäster
 • lör 8.10.2022 kl 16Bipopulär - en föreläsning om psykisk ohälsa med Hasse Brontén
  Vasa Humorfestival 2022Bipopulär - en föreläsning om psykisk ohälsa med Hasse Brontén
 • lör 8.10.2022 kl 17Stand up med Thanos Fotas, Fredrik Andersson, Kathryn Leroux, Alfred Backa
  Vasa Humorfestival 2022Stand up med Thanos Fotas, Fredrik Andersson, Kathryn Leroux, Alfred Backa
 • lör 8.10.2022 kl 19:30Stand up med Thomas Järvheden, Hasse Brontén, Isak Jansson, Kirsty Armstrong
  Vasa Humorfestival 2022Stand up med Thomas Järvheden, Hasse Brontén, Isak Jansson, Kirsty Armstrong
 • lör 8.10.2022 kl 22Efterfesten - Thomas Järvheden, Vörjeans
  Vasa Humorfestival 2022Efterfesten - Thomas Järvheden, Vörjeans
Eventland Ab 20100 Turku www.facebook.com/EventlandLive
Arrangörens alla evenemang