Sign in or register an account

Pay tickets

In order to buy tickets at NetTicket.fi you need to log in or create an account.

Forgot your password?

Don't have an account?

In order to buy tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

or

Purchase without account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets
Sipoon Kunta / Sibbo Kommun

Sipoon äänet - Sibbo toner 2021

Sipoon äänet - Sibbo toner täyttää viisi vuotta, ja ohjelma on sen mukainen. Tähtivieraaksemme saapuu paragualainen Berta Rojas, Etelä-Amerikkalaisen musiikin tunnustettu mestari, joka ei ole konsertoinut Suomessa koskaan aiemmin. Kotimaisen kulttuurin ytimessä taas ollaan, kun Juha Hurmeen kirjoittama ja ohjaama, musiikilla ryyditetty Lemminkäisen Temppeli -esitys saa ensiesityksensä. Ja hienostuneeksi lopuksi suomalaisten barokkimuusikoiden parhaimmisto, Suomalainen Barokkiorkesteri - FiBO saapuu Sipoon kirkkoon värikkäällä ja virtuoosisella ohjelmistolla.
Festivaalimme lisäksi juhlimme toivottavasti myös vaikeiden aikojen helpottamista ja elävän musiikin paluuta - tule mukaan!

Berta Rojas
Pe 8.10.2021 klo 19:00
Artborg 35
Liput 18 € / 15 €. Kesto 2 h

Lemminkäisen temppeli
La 9.10.2021 klo 18:00
Artborg 35
Liput 18 € / 15 €. Kesto noin 1 tunti

Wieniläinen ilta - Suomalainen Barokkiorkesteri
Su 10.10.2021 klo 15:00
Sipoon kirkko
Liput 18 € / 15 €. Kesto 1 h 30 min

Lapset alle 12 v veloituksetta
Berta Rojas
 
Berta Rojas kuuluu nykypäivän klassisten kitaristien kärkijoukkoon. Washington Post on ylistänyt häntä "erikoislaatuisena kitaristina" ja Classical Guitar Magazine "klassisen kitaran suurlähettiläänä".
Berta on ollut ehdolla kolme kertaa Latin Grammy Awards:ssa; kategoriassa Paras instrumentaali-albumi, Paras klassinen-albumi ja Paras Tango-albumi.
 
Alustavien opintojensa jälkeen Paraguayssa Felipe Sosan ja Violeta de Mestralin kanssa Berta opiskeli Uruguayssa Abel Carlevaron, Eduardo Fernándezin ja Mario Payseén johdolla ja Yhdysvaltain Peabody-instituutissa Manuel Barruecon, Ray Chesterin ja Julian Grayn johdolla. Hän työskentelee tällä hetkellä arvostetussa Berklee College of Music-koulussa apulaisprofessorina ja jakaa tietonsa ja rakkautensa musiikkiin valitun ryhmän nuorten kitaristien kanssa ympäri maailmaa.
Berta vie aina yleisönsä värikkäälle äänimatkalle ja hän työskentelee uusien säveltäjien ja erilaisten tyylilajien kanssa. Sen huomaa muun muassa näillä albumeilla: Cielo Abierto (2006) ja Terruño (2009), duetossa Carlos Barbosa-Liman kanssa Alma y Corazónissa (2007) ja ylistetty Intimate Barrios (2008). Viimeisimmällä levyllä Felicidade (2017) Rojas ylistää brasilialaista musiikkia yhdessä vierailevien taiteilijoiden Gilberto Gil, Toquinho ja Ivan Lins kanssa.
Bertan tunnustettu lämpö ja musikaalisuus on vienyt hänet suuren yleisön eteen ympäri maailmaa, kuten Carnegie Hall, Lincoln Center New Yorkissa, Lontoon South Bank Center ja Kennedy Center Washington DC: ssä.
 
Sen lisäksi, että Berta Rojas on jatkuvasti rikastanut omaa uraansa kansainvälisten kiertueiden ja mestarikurssien avulla, hän on myös sitoutunut klassisen kitaran edistämiseen ja levittämiseen. Erityisesti hän haluaa tuoda esiin oman kotimaansa Paraguayn musiikkia ja latinanamerikkalaista musiikkia ihan yleisesti. Hän antaa myös tukea nuorille tuleville kitaristeille.
 
Lemminkäisen temppeli
 
Kalevalan Ydinfysiikka -ryhmä esittää:
Ior Bock opetuslapsineen esittelee yleisölle Bockin kehittelemää fantastista ja pähkähullua saagaa Suomen muinaisuudesta ja kaikkein pyhimmän, salaperäisen Lemminkäisen temppelin, sijainnista Sipoon ytimessä.
Tämä humoristinen ja hämmästyttävä rituaali esitetään Petri Kumelan, Antti Lötjösen ja Mikko Innasen säestyksellä.
Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Hurme
Ior Bockin roolissa: Vesa Vierikko
 
 
Wieniläinen ilta – Suomalainen Barokkiorkesteri
 
Virtuooseja ja viihdettä
Fux–Giuliani–Paganini–Mozart
Antti Tikkanen, viulu ja liidaus
Petri Kumela, kitara
Suomalainen barokkiorkesteri
 
Habsburgien valtakunnan pääkaupunki Wien oli 1600-luvun alusta lähtien yksi Euroopan tärkeimmistä musiikkikeskuksista. Maantieteellinen läheisyys ja kuningashuoneen henkilökohtaiset suhteet Italian hallitsijoihin sitoivat kaupungin ja hovin kiinteästi italialaiseen musiikkiperintöön. Habsburg-suvun hallitsijat keräsivät hoviorkesterinsa riveihin aikansa parhaat italialaiset muusikot, ja Wienissä kukoistivat italiankielinen ooppera ja soitinmusiikki. Tätä perintöä jatkoi myös vuonna 1715 hovikapellin johtoon noussut Johann Joseph Fux, jonka sävellyksen ja kontrapunktin oppikirjaa Gradus ad Parnassum lukivat sittemmin niin Haydn kuin Beethovenkin.
1700-luvulla monikulttuurinen Wien oli Euroopan suurin saksankielinen kaupunki ja valtavan imperiumin loistokas keskipiste. Nuori Wolfgang Amadeus Mozart kirjoitti isälleen vuonna 1781, miten kaupunki oli ”paras paikka maailmassa hänen ammatilleen”. Hovin lisäksi konserttielämä kukoisti teattereissa, aateliston palatseissa ja ylimystön salongeissa, ja muusikoille ja säveltäjille oli tarjolla runsaasti niin työtä kuin yleisöäkin. Seuraavalla vuosisadalla kaupunki oli monen kiertelevän taiteilijan matkakohteena. Wienissä esiintyivät niin aikansa nimekkäin viulisti Nicolò Paganini kuin kitaravirtuoosi Mauro Giuliani, jonka A-duurikonsertto sai kantaesityksensä siellä huhtikuussa 1808. Nyt tämä konsertto kuullaan periodikitaralla esitettynä ohjelmassa, joka esittelee wieniläisiä musiikkiaarteita barokin ajalta varhaisromantiikkaan. 
Buy tickets

Shows8.10.2021-10.10.2021

 • Available
 • Limited
 • Sold Out
 • Cancelled
 • Sales blocked
 • Fri 8.10.2021 19pmBerta Rojas
  Sipoon äänet - Sibbo toner 2021Berta Rojas
  18 €
 • Sat 9.10.2021 18pmLemminkäisen temppeli
  Sipoon äänet - Sibbo toner 2021Lemminkäisen temppeli
  18 €
 • Sun 10.10.2021 18pmWieniläinen ilta - Suomalainen Barokkiorkesteri
  Sipoon äänet - Sibbo toner 2021Wieniläinen ilta - Suomalainen Barokkiorkesteri
  18 €
Sipoon Kunta / Sibbo Kommun Stora Byvägen 1804130 Sipoo sipoonaanet.fi
Organizer's all events