SÄVELTÄJÄMESTARIN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT! Inkoo
Kulturcentrum Holken, Ingå fre 18.12.2020 klo 19.00
MÄSTERKOMPOSITÖRENS FÖDELSEDAGSFEST!
 
En födelsedag ska så klart firas med ett riktigt tårtkalas! Det gör inget att det redan har gått ett kvarts årtusende sedan födelsedagsfiraren föddes.  Musiken lever och det är fint att kunna avsluta festperioden med det verk som Beethoven själv tyckte var hans bästa, stråkkvartett cis-moll op. 131.
 
Program:
Beethoven: Sextett för två valthorn och stråkkvartett op. 81b
Beethoven: Stråkkvartett op. 131
 
Tero Latvala, violin/musikalisk ledning
 

Läs mer

Beethovenin syntymäpäiväkonsertti alkaa varhaisten Bonnin-vuosien teoksella, sekstetolla. Teoksen jokaisessa kolmessa osassa tutkitaan erikoisen soitinkokoonpanon vuoropuhelullisia mahdollisuuksia. Teosta säveltäessään Beethovenilla on ilmeisesti ollut mielessään tietyt taitavat muusikot. Sekstetossa on haasteita ja loistavaa konsertoivaa tyyliä. Ensimmäinen osa on kirkas ja briljantti. Adagio on kuin rakkausduetto jostakin oopperasta. Rondossa on taas metsästystunnelmaa.
 
Jousikvartetto op. 131 alkaa ja päättyy samassa sävellajissa. Kaikki seitsemän osaa soitetaan attacca eli yhtenä kokonaisuutena. Finaaliosa viittaa ensimmäisen osan fuugateemaan. Temaattinen viittaus eri osien välillä oli ajalle harvinaista, mutta Beethoven toteutti ideaa sittemmin joissakin teoksissaan, samoin Joseph Haydn sinfoniassaan nro 46 ja Felix Mendelssohn oktetossaan. Kvartetolla on temaattisia yhteyksiä myös Missa Solemnikseen. Voi aina hämmästellä musiikillisen neron luovuutta, kun tietää että säveltäjä eli viimeiset kymmenen vuottaan kuurona, mutta pystyi silti säveltämään upeita teoksia.

 

Spelkalender
Tidpunkt
Evenemang
Pris
Antal
 
SÄVELTÄJÄMESTARIN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT! Lohjan kaupunginorkesteri SÄVELTÄJÄMESTARIN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT!
Lohjan kaupunginorkesteri
20,00 €
EUR
Kommer till försäljning: 01.10.2020 kl 10.00
  • Ledigt Ledigt
  • Några Några
  • Slutsålt Slutsålt
  • Avbokad Avbokad
  • Försäljning blockerad Försäljning blockerad
 1