Kirjaudu sisään tai luo tili

Maksa liput

Voidaksesi ostaa lippuja NetTicket.fi -kaupasta sinun täytyy kirjautua sisään tai luoda NetTicket.fi -asiakastili.

Oletko unohtanut salasanasi?

Eikö sinulla ole asiakastiliä?

Voidaksesi ostaa lippuja NetTicket.fi -kaupasta ja saadaksesi liput sähköpostiisi on sinun luotava itsellesi asiakastili.

Luo uusi asiakastili

tai

Maksa rekisteröitymättä

Ostoskori

0 tuotetta • 0 €

Jatka ostoksia
Lohjan kaupunginorkesteri

SINFONIAKONSERTTI - ENSILUMEN TUOKSU

to 2.12.2021 klo 19

Laurentius-saliLohjan kaupunginorkesteri

to 2.12.2021 klo 19 Laurentius-sali


SINFONIAKONSERTTI - ENSILUMEN TUOKSU
Essi Höglund, viulu
Jukka Untamala, kapellimestari
Lohjan kaupunginorkesteri

Cecilia Damström: Tundo!
Jean Sibelius: Viulukonsertto
Jean Sibelius: Sinfonia nro 6

Säveltäjä Cecilia Damström ottaa vahvasti kantaa Euroopan pakolaiskriisiin. Hänen teoksensa nimi Tundo! viittaa latinan verbiin tundere - koputtaa tai jyskyttää. ”Euroopan unionin on ollut vaikeaa valita puolia. Vaikka se tiukentaa pakolaismääräyksiä, koputusten paine ovellemme kasvaa entisestään. Tundo on minun kuvaukseni aikamme katastrofista”, Damström sanoo.

Jean Sibelius oli nuoruusvuosinaan hyvä viulisti ja sävelsi useita laajamittaisia teoksia, joissa viululla oli merkittävä rooli. Ensimmäiset vihjeet viulukonserton säveltämisestä Sibelius antoi jo vuonna 1899. Teos antoi kuitenkin odottaa itseään, ja kun se kantaesitettiin vuonna 1904 vastaanotto oli ristiriitainen. Kritiikkiä tuli liiallisista virtuoosielementeistä, joista solistiksi valittu Viktor Novácek ei kompuroimatta selvinnyt.
Sibelius veti konserttonsa pois ohjelmistoista ja teki siihen korjauksia. Lopullisen version kantaesitti Berliinin filharmonikot solistinaan Karl Halír. Konsertin vuonna 1905 johti Richard Strauss. Tänä päivänä konserton asema on kiistaton. Tämän konsertin solisti Essi Höglund on kotkalaislähtöinen Sibelius-Akatemian ja Wienin musiikkikorkeakoulun kasvatti.
Sinfonia nro 6 on Sibeliuksen kaikista sinfonioista lyyrisin ja lempein. ”Se on hyvin hiljainen sekä sävyltään että luonteeltaan”, kuvaili säveltäjä teostaan ruotsalaisen Svenska Dagbladet -lehden haastattelussa, ja totesi vielä myöhemmin, että tästä sinfoniasta hänen mieleensä tulee aina ensilumen tuoksu.Liput 20€/25€/30€ NetTicket.fi

 

Valitse lippujen lukumäärä

Mikäli valitset alennuslippuja on Sinun varauduttava esittämään tapahtuman sisäänkäynnin yhteydessä alennukseen oikeuttava todistus.

 • Peruslippu25 €
  25 €
  - +
  Enintään 30 lippua per ostos
 • Eläkeläislippu20 €
  20 €
  - +
  Enintään 30 lippua per ostos
 • Opiskelija20 €
  20 €
  - +
  Enintään 30 lippua per ostos
 • Työtön20 €
  20 €
  - +
  Enintään 30 lippua per ostos
 • Tilaa
 • Vähän tilaa
 • Täynnä
 • Peruttu
 • Myynti estetty