De langerhanska öarna

08.06.2018 13:00
Tapahtumanjärjestäjä: Hangö Teaterträff
Hangö Teaterträff
Nycandergatan 8, 10900 Hangö

Näytelmäkirjailija Ringell kuvailee tarinaa leikkisäksi dystopiaksi. Tapaamme kaksi sisarusta hotellihuoneessa. Heillä on toisensa, mutta se näyttääkin olevan ainoa asia, mistä he voivat olla varmoja.
“Näytelmän kantavana aiheena on menetys, tarkoituksen ja kontekstin menetys. Sävy on runollinen, usein surumielinen, mutta myös assosiatiivinen ja epäkunnioittava annettuja totuuksia ja sääntöjä kohtaan. Siskot eivät halua olla papukaijoja, he haluavat mieluummin vaihtaa ajatuksia kuin mielipiteitä, mieluummin puhua kuin pohtia. He taistelevat. He kaipaavat ja haluavat päästä pois.
Heidän kaipuussaan on jotakin tsehovilaista, johon näytelmässä myös viitataan – “Jos Vanja-enon korvaisi Tanja-tädillä se ei olisi nimirooli”,

toinen siskoista sanoo kylmästi. Toinen taas arvelee, että hän olisi pikemminkin toiminnan nainen. Eniten siskokset kuitenkin unelmoivat. Saaresta, mistä he tulivat ja luonnosta ajassa, jossa se vielä oli todellisuus ja todellista. Nyt heidät on amputoitu äidin kehosta. Siskokset tekevät parhaansa.”
De langerhanska öarna (Sisäiset saaret) on sisäinen, runollinen draama, mutta sisäisen kamppailun voi nähdä myös poliittisena.
De langerhanska öarna on uutta suomenruotsalaista draamaa, jossa eksistentiaaliset kysymykset nousevat esiin. Näytelmä on kirjoitettu siskoksille Stina Ekbladille ja Ylva Ekbladille.

Pris 20€ (sis. palvelumaksu)