Sign in or register an account

Pay tickets

In order to buy tickets at NetTicket.fi you need to log in or create an account.

Forgot your password?

Don't have an account?

In order to buy tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

or

Purchase without account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets
Doorbell Music

Panu Savolainen & JPP

Jazzvibrafonisti Panu Savolainen ja kansanmusiikkilegenda JPP levynjulkaisukiertueella

Svengistä ei ole pulaa, kun maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye, vuonna 1982 Kaustisella perustettu JPP (ent. Järvelän Pikkupelimannit) yhdistää voimansa jazzin puolelta paremmin tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa.
Jazzimprovisointia sekä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonkin listattua kaustislaista viulunsoittoperinettä yhdistelevä ohjelmisto koostuu Panu Savolaisen, Timo Alakotilan, Mauno Järvelän ja Arto Järvelän sävellyksistä muutamien lainakappaleiden kera. Kesällä 2016 Sipoon Kalkkiranta Jazzeilla debyyttinsä saanutta ainutlaatuista kombinaatiota on kuultu mm. Kaustinen Folk Music Festivalilla, Flame Jazz Cruisella, Haapavesi Folkissa sekä Yle Radio 1:n radioimalla konserttitaltioinnilla. Yhtyeen syyskiertue juhlistaa uutta, lokakuussa julkaisunsa saavaa Panu Savolainen & JPP -albumia

Keski-Pohjanmaan konservatorio ti 14.11. klo 19

Peruslippu: 22€
Eläkeläinen: 18€
Opiskelija, lapsi (7-17v), työtön: 12€

Ovelta tuntia ennen korttimaksulla

Kesto noin 80 min.

Panu Savolainen, vibrafoni
Mauno Järvelä, viulu
Arto Järvelä, viulu
Tommi Pyykönen, viulu
Matti Mäkelä, viulu
Timo Myllykangas, basso
Timo Alakotila, harmoni
Vibrafonisti Panu Savolainen tunnetaan monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena muusikkona ja säveltäjänä niin jazzin, klassisen kuin muunkin akustisen musiikin parissa. Suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen hän nousi vuonna 2009 perustetun Herd-trionsa sekä erityisesti Herdin ja laulaja Aili Ikosen yhteisen Jazzbasilli-projektin myötä. Kolme albumia julkaisseen Herdin lisäksi Savolainen on johtanut mm. Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlavuotta juhlistanutta Toivo-yhtyettään ja 2017 perustettua Panu Savolaisen Soivaa Trioa sekä esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina.
 
Suomalaisen kansanmusiikin uudistajana ja sanansaattajana jo yli 40 vuoden ajan toiminut JPP perustettiiin suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. Viulusektion ohella kontrabassosta ja harmonista koostuvan yhtyeen musiikilliset juuret yltävät aina 1700-luvulle saakka ja ne ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä. Sen pohjalta oman yllätyksellisen tyylinsä luonut JPP on kiertänyt ahkerasti maailman mantereita ja julkaissut 11 albumia.
 
”Rajojen yli että heilahtaa – jazz ja kansanmusiikki sekoittuivat ihanasti” -Helsingin Sanomat
”Kaustinen kohtasi bebopin – vuoden yllättävin” -Aamulehti
  
Buy tickets

Shows14.11.2023-14.11.2023

  • Available
  • Limited
  • Sold Out
  • Cancelled
  • Sales blocked
  • Tue 14.11.2023 19pm
    Panu Savolainen & JPP
Doorbell Music 00310 Helsinki www.panusavolainen.com
Organizer's all events