LEAD! 6.8.2020 klo 20


Laurentius-sali to 6.8.2020 klo 18


Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula ja LEAD!-kapellimestarikurssin opiskelijat johtavat Lohjan kaupunginorkesteria. Konsertin solistina kuullaan viulisti Pekka Kuusistoa.


Ensimmäisen kerran Suomessa järjestettävä kansainvälinen LEAD! -mentorointiohjelma valmentaa nuoria ammattilaisia orkesterimaailmassa välttämättömissä johtamisen, kommunikoinnin ja itseohjautuvuuden taidoissa. Lohjan kaupunginorkesterin ja Lead -organisaation yhteistyön kautta toiminta laajenee Fiskarsista myös Lohjalle! Kahdessa konsertissa Lohjan kaupunginorkesteria johtavat kapellimestarikurssilaisten lisäksi Jukka-Pekka Saraste ja Jorma Panula. Konsertin solistina soittaa Pekka Kuusisto. Elokuussa 90 vuotta täyttävän Jorma Panulan merkittävä elämäntyö näkyy myös Lohjan kaupunginorkesterissa, jonka taiteellisena johtajana on vuosien varrella toiminut useita Panulan oppilaita.Konsertin kesto n 1h, ei väliaikaa. Paikkoja myynnissä rajoitettu määrä.


Liput: 20€/25€ ennakkoon NetTicket.fi, ovelta 30€ kaikille (sis. palvelumaksun 2€/lippu)

Read more

Joseph Haydnin sinfonia nro 49 (1768) kuuluu säveltäjän Sturm und Drang (myrsky- ja kiihko) -kauteen. Sävellaji on aikakauden musiikissa melko harvinainen f-molli. Erikoista on, että sinfonian kaikki osat ovat samassa mollisävellajissa, ainoastaan triossa välähtää hetken ajan valoisa F-duuri. Sinfonian lisänimi La Passione ei ole säveltäjän antama vaan on peräisin 1790-luvulta. Alun adagio-osasta tuleekin pikemmin mieleen jonkin traagisen näyttämöteoksen alkusoitto kuin sinfonian osa. Allegro on kiihkeä ja menuetti tyylikäs. Sinfonia päättyy energisen nopeaan presto-osaan.
 
Sibeliuksen Rakastava-sarjan taustana on Sibeliuksen 1894 Kantelettaren teksteihin säveltämä mieskuoroteos, josta Sibelius muokkasi 1911–12 suositun teoksensa jousiorkesterille. Sibelius johti sovituksensa kantaesityksen maaliskuussa 1912. Sarja on viehättävän kaunis ja tunnelmallinen.
 
Venäläissyntyinen, Sveitsissä, Ranskassa ja Yhdysvalloissa elänyt Igor Stravinsky (1882–1971) kuuluu 1900-luvun merkittävimpiin säveltäjiin. Hänen sävelkielensä omaperäiset rytmit, musiikin alkuvoimaisuus, viihde- ja kansanmusiikkielementtien taitava käyttö ja orkestroinnin nerokkuus lumoavat sukupolvet yhä uudelleen. Venäläisyys, uusklassismi (uusbarokki) ja lopulta jopa 12-säveltekniikka voivat punoutua hänen persoonalliseen tyyliinsä aina yhtä mestarillisesti. Dumbarton Oaks -teoksen (1937–1938) tilasi diplomaatti Robert Woods Blissin puoliso Mildred Barnes Bliss heidän 30-vuotishääpäivänsä kunniaksi. Teos kantaesitettiin 8.5.1938 avioparin kotikartanon Dumbarton Oaksin musiikkisalissa Washington DC:ssä. Nykyään Dumbarton Oaks on Harvardin yliopiston tutkimuslaitos, kirjasto, taidemuseo ja puutarha. Se keskittyy Bysantin, varhaiskristillisen, keskiajan, slaavilaisuuden, Lähi-Idän ja Etelä-Amerikan esikolumbiaaninen ajan tutkimukseen. Stravinskyn kamarikonserttoon vaikutti J. S. Bachin 3. brandenburgilainen konsertto ja sen avausteema. Dumbarton Oaks on Stravinskyn viimeinen Euroopassa säveltämä teos. Hän aloitti sen lähellä Geneveä ja se valmistui maaliskuun lopulla 1938 Pariisissa. Teoksen johti Nadia Boulanger, koska säveltäjä itse oli sairastunut tuberkuloosiin.
 
Sibeliuksen sarja viululle ja jousiorkesterille op. 117 löydettiin 1983. Sibelius oli aikanaan kieltänyt teoksen julkaisemisen ja siksi teos jäi arkiston kätköön. Sarjan kantaesittivät vuonna 1990 John Storgårds ja Lahden kaupunginorkesteri Osmo Vänskän johdolla. Sarja on Sibeliuksen viimeisiä täysin valmistuneita orkesteriteoksia. Sarjassa on osiensa otsikkojen mukaista kepeää kesäistä maalaissävyä ja keväistä kuulasta kirkkautta. Kolmas osa on ikiliikkujamaisen vauhdikas. Sibelius tarkoitti teoksen alun perin Yhdysvaltain markkinoille ja siksi teoksessa on englanninkieliset otsikot. Kustantaja ei kuitenkaan tuolloin tehnyt julkaisusopimusta Sibeliuksen kanssa.

Events calendar
Time
Event
Price
Quantity
 
LEAD! 6.8.2020 klo 20 Lohjan kaupunginorkesteri LEAD! 6.8.2020 klo 20 Laurentius-sali to 6.8.2020 klo 20

Jukka-Pekka Saraste, Jorma Panula ja LEAD!-kapellimestarikurssin opiskelijat johtavat Lohjan kaupunginorkesteria. Konsertin solistina kuullaan viulisti Pekka Kuusistoa.

Konsertin kesto n 1h, ei väliaikaa. Paikkoja myynnissä rajoitettu määrä.


Liput: 20€/25€ ennakkoon NetTicket.fi, ovelta 30€ kaikille (sis. palvelumaksun 2€/lippu)
Lohjan kaupunginorkesteri
25,00 €
EUR
  • Available Available
  • Limited Availability Limited Availability
  • Sold Out Sold Out
  • Cancelled Cancelled
  • Sales blocked Sales blocked
 1