Kielletyt laulut

Teatteri Vantaa, Silkkisali, Tikkurilantie 44, 01300 Vantaa
www.teatterivantaa.fi

to 24.9. klo 19

M.A.Numminen teki ensilevynsä vuonna 1966, ja monet hänen lauluistaan joutuivat saman tien esityskieltoon Yleisradiossa. Mukana oli mm. Jyväskylän Kesässä suuren skandaalin aiheuttanut ”Mitä nuoren aviomiehen on syytä muistaa”, mutta myös ”Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa” oli soittokiellossa, koska se oli ohjelmaneuvoston mielestä ”eduskunnan vastainen ja alkoholimyönteinen”.

Jopa Nummisen suoraan lakitekstistä kopioima ”Laulu epäsiveellisten julkaisujen levittämisen ehkäisemisestä”, jossa määritellään, mikä on sopimatonta ja epäsiveellistä, oli radion soittokiellossa. Levyllä tämän kappaleen esittää Rauli Badding Somerjoki, ja Numminen on siinä vierailevana laulajana
M.A.Numminen aiheutti keväällä 1968 suuren skandaalin suositussa Jatkoaika-TV-ohjelmassa laulamalla Franz Schubertin kauniin ”Serenadin”. Kun hän levytti sen ja muutaman muun Schubert-laulun, koko levy joutui esityskieltoon. Yhtälailla myös M. A. Nummisen underground-rock -kappaleet olivat liian kuumia sen ajan yhteiskunnallisessa tilanteessa, joten nekin kiellettiin.

– Suomalainen yhteiskunta ja kulttuurielämä olivat 1960-luvulla varsin erilaisia kuin tänä päivänä, toteaa M. A. Numminen. – Kerronkin laulujeni juonnoissa tuon ajan Suomesta, jotta kuulijat saavat käsityksen, miksi nämä laulut olivat kiellettyjä.

Pianistina: Pedro Hietanen

Kesto: n. 1h 15min, ei väliaikaa
Liput: 31 / 29 €, sisältää Nectiketin palvelumaksut
Läs mer Spelkalender
Tidpunkt
Evenemang
Pris
Antal
 
Kielletyt laulut1960-luvun Suomessa Teatteri Vantaa Kielletyt laulut Teatteri Vantaa, Silkkisali, Tikkurilantie 44, 01300 Vantaa
www.teatterivantaa.fi

to 24.9. klo 19

M.A. Numminen aloitti levytysuransa vuonna 1966 ja heti monet hänen lauluistaan joutuivat esityskieltoon Yleisradiossa.
Numminen esittää konsertissaan näitä enemmän tai vähemmän rajoituksen alaisena olleita lauluja. Juonnoissa hän kertoo 1960-luvun Suomesta, ja sen henkisestä ilmapiiristä.

Pianistina: Pedro Hietanen

Kesto: n. 1h 15min, ei väliaikaa
Liput: 29 / 27 €
Teatteri Vantaa
29,00 €
EUR
  • Ledigt Ledigt
  • Några Några
  • Slutsålt Slutsålt
  • Avbokad Avbokad
  • Försäljning blockerad Försäljning blockerad
 1