ON KESÄYÖ - musikaali Topi Sorsakosken elämästä

Vaasan kaupunginteatteri , Romeo-sali
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh (06) 325 3961

Musikaalissa seurataan huikean uran ja kansansuosion saavuttaneen Topi Sorsakosken elämän vaiheita. Topin hurtti huumori ja teeskentelemätön tyyli siivittivät hänet suomalaisten tuntojen tulkiksi. Yhdistämällä tangoa, iskelmää ja rockia Sorsakoski lauloi itsensä lähtemättömästi suomalaisten sydämiin – hänen äänessään kehuttiin olevan samanlaista taikaa kuin itse kuningas Olavi Virralla.

Näytelmässä Topi nukahtaa junaan ja näkee unta Olavi Virran tapaamisesta (oikeassa elämässä miehet eivät koskaan tavanneet). Tarinassa käydään Topin elämää läpi lapsuudesta aina viime metreille saakka. Rinnalla kulkee tapahtumia Olavi Virran uran vaiheilta. Mestarit käyvät levyttämiensä kappaleiden keralla läpi elämäänsä suosion huipulla ja unohduksen pelossa - näytelmässä kuullaan liki parikymmentä ikivihreää kappaletta!

Tarina on fiktiivinen, mutta pohjautuu moneen todelliseen tapahtumaan. Kirjailija on haastatellut miesten lähipiiriä ja saanut sieltä sisällön tarinaan. Näin matkan päästä katsoen jotkut tapahtumat ovat hyvinkin koomisia, mutta liikutustakaan ei voi välttää.
 
 
Käsikirjoitus & ohjaus  Heikki Paavilainen
Ensi-ilta 10.9.2016

 
Päärooleissa
Topi Sorsakoski Ilkka Koivula
Topin tyttöystävä Annika Eklund
Olavi Virta Miika Korkiakoski


 ”Miestä sekä kitaraa,
tämä juna kuljettaa,
nyt läpi yön.”
 
Topi Sorsakoski, oikealta nimeltään Pekka Erkki Juhani Tammilehto (27. lokakuuta 1952 Ähtäri – 13. elokuuta 2011 Seinäjoki) oli suomalainen laulaja, joka aloitti varsinaisesti uransa Agentsin kakkossolistina, ykkössolistin ollessa Rauli Badding Somerjoki. Sorsakoski tulkitsi mm. Olavi Virran kappaleita. Somerjoen ja Agentsin yhteistyön päättyessä Sorsakoskesta tuli Agentsin ainoa solisti.

Topi Sorsakosken ja Agentsin musiikki, joka on yhdistelmä rokkia, rautalankaa ja Suomi-iskelmää, nautti suurta suosiota 1980-luvulla. Sorsakoski jätti Agentsin vuonna 1992, jonka jälkeen hän siirtyi soolouralle ja alkoi kiertää keikoilla Kulkukoirat-taustayhtyeen kanssa.

Lähteet: Wikipedia & www.topisorsakoski.net

 


 

Bookmark and Share
Lue lisää

Trailer

Liputamme tapahtumasi