Sign in or register an account

Forgot your password?

In order to shop tickets at NetTicket.fi and receive them to your e-mail address you need a user account.

Register new account

Shopping cart

0 items • 0 €

Continue Shopping
Buy tickets
Vaasan kaupunginteatteri

Juhlan jälkeen

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Lippukassa: 06 325 3961

Näyttämö: Julia

Huom! Näytöksissä on käytössä vain joka toinen katsomopaikka. Ei numeroituja paikkoja.


Juhlan jälkeen on dokumentaarinen musiikkiteatteriesitys alkoholismista. Esityksen jokainen sana on tosi. Esitys kertoo naisten päihderiippuvuudesta ja siitä toipumisesta riipaisevan koskettavasti.

”Se tappaa ihmisestä elämän ilon. Se on kuin loispistiäinen, joka munii munansa perhosen toukan sisälle. Näistä munista kehittyy pistiäisen toukkia, jotka syövät sen perhostoukan elävänä tyhjäksi. Siltä alkoholismi tuntuu.”
 

Olemme näyttelijä Elina Ylisuvanto ja pianisti Päivi Federley. Esityksemme ”Juhlan jälkeen” on esitys itsensä kieltävästä sairaudesta, häpeästä, selityksistä, siitä kun kurkkuun kumottavat prosentit käyvät tärkeämmiksi kuin lapsi, mies, vaimo, ystävät, työ ja oma elämä. Esityksemme on tositarina suomalaisesta alkoholismista. Se on oikeiden ihmisten avointa puhetta siitä, kun se elämä mitä elää, ei ole enää omaa.

Esityksemme on dokumentaarista musiikkiteatteria. Elämäntarinoiden lisäksi esityksessämme kuullaan ajatuksia ja tunteita herättäviä kappaleita, jotka tuntuvat. Joihin jokainen voi samaistua.
 

”Päihdesairaus on niin, niin paljon enemmän kuin se, että se ihminen juo jotku riskirajat yli. Se on niinku happo. Se syövyttää sun elämän kaikki osa-alueet. Pikku hiljaa. Tää sairaus on semmonen spiraalimaisesti etenevä.”
 

Minkälaista on juoda joka päivä, ennen töitä, töissä ja töiden jälkeen? Minkälaista on elää elämäänsä kun ei muista mitä on valehdellut kenellekin ja kenelle on antanut kotiavaimensa? Miltä tuntuu kun ammattiauttajatkin näkevät virheitä vain alkoholistin lähimmäisissä? Miksi läheiset silottelevat juovan tietä? Millaista on kun sairaus on syönyt sinut etkä tunnista enää itseäsi? Miltä tuntuu kun ei pääse kunnon hoitoon? Miltä tuntuu kun ei tunnu enää miltään? Miltä tuntuu kun pääsee toipumisen tielle? Sinä voisit olla se, jolta näitä kysymyksiä kysytään.

Esityksemme on toteutettu yhteistyössä päihderiippuvaisten ja heidän läheistensä valtakunnallisen potilasjärjestön Suomen Päihderiippuvaiset ry:n kanssa. Potilasjärjestö toimii tiedon lisäämiseksi päihderiippuvuudesta sairautena ja edistää toipumiskeskeisen, myös läheiset huomioivan päihdehoidon tasavertaista saavutettavuutta.
 

”Pitää ensin nostaa ne kädet pystyyn. Luovuttaa tää kamppailu. Että kun mä en pärjää tolle viinalle. Sen suhteen mä oon voimaton. Mut sit se on aika pitkälti musta itestä kiinni minkä suhteen mä en oo.”
 

 • Juliasali Vaasan kaupunginteatteriPitkäkatu 5365100 VAASA
 • 12.11.2020-12.11.2020
 • 27 €
Buy tickets

Shows12.11.2020-12.11.2020

 • Available
 • Limited
 • Sold Out
 • Cancelled
 • Sales blocked
 • Thu 12.11.2020 19pm
  JUHLAN JÄLKEEN
  27 €
Vaasan kaupunginteatteri Pitkäkatu 5365100 Vaasa
Organizer's all events