Juditha Triumphans

Vaasan Kuorofestivaali

27.5.2017 klo 15.00 Vaasan kirkko

Hinta: 35/30€ (sis.palvelumaksu)


*Konsertti kuuluu Tutti-lippupakettiin, 210/170€ (kaikki konsertit, paitsi Show&Dinner-tilaisuudet)

*Konsertti kuuluu Festivo-lippupakettiin, 55/47€ (Avajais- ja päätöskonsertit, Juditha Triumphans -konsertti)

Bookmark and Share
Lue lisää

Akademiska Damkören Lyran & Suomalainen barokkiorkesteri
Solistit: Kajsa Dahlbäck, Ylva Gruen, Katariina Heikkilä, Essi Luttinen


Juditha Triumphans

Antonio Vivaldi (1678–1741) sävelsi sotaoratorion Juditha Triumphans (RV 644) Venetsian tasavallan saatua voiton ottomaanien imperiumin laivastosta Korfun saaren taistelussa vuonna 1716. Libretto pohjautuu Raamatun apokryfikirjoihin kuuluvaan Juuditin kirjaan. Vivaldi kirjoitti teoksen venetsialaisen tyttöjen lastenkodin Ospedale della Pietàn orkesterille ja kuorolle, ja esikuvansa mukaisesti teos esitetään nyt naispuolisten solistien ja kuoron voimin. Teos on Vivaldin ainoa säilynyt oratorio. 

​Kesto n. 2 tuntia, väliaika.

 
Akademiska Damkören

Akademiska Damkören Lyran lukeutuu Suomen eturivin naiskuoroihin ja edustaa Helsingin yliopistoa ja sen ylioppilaskuntaa. Kuoroa on syksystä 2009 lähtien johtanut Jutta Seppinen.

Lyran on vuonna 1946 perustettu korkealuokkainen, moderni naiskuoro, jonka juuret ovat suomenruotsalaisissa perinteissä. Kuoron toiminta koostuu harjoituksista, kuoroleireistä ja konserteista sekä kvartettiesiintymisistä erilaisissa tilaisuuksissa, kuten syntymäpäiväjuhlissa, häissä ja yritystilaisuuksissa. Kuoro laajentaa jatkuvasti ohjelmistoaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten säveltäjien tilaustöillä ja sovituksilla, ja tekee mielellään yhteistyötä nuorten solistien ja muusikoiden kanssa.

Lyran myös matkustelee paljon ja on viime vuosina kiertänyt konsertoimassa Pohjoismaissa, Yhdysvalloissa, Argentiinassa, Irlannissa ja Belgiassa. Musikaalisen ulottuvuutensa lisäksi kuoro on jäsenilleen myös tärkeä sosiaalinen kohtaamispaikka. Lyran haluaa suunnata suomalaista naiskuoromusiikkia uusille, raikkaille urille, unohtamatta kuitenkaan sen historiaa ja perinteitä.


Suomalainen barokkiorkesteri

25-vuotisjuhliaan vuonna 2014 viettänyt Suomalainen barokkiorkesteri tunnetaan elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan esittää kaikenlaista periodisoittimille kirjoitettua musiikkia. Orkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja yltää aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille varta vasten kirjoitettua musiikkia.

Nimensä mukaisesti Suomalainen barokkiorkesteri kiertää aktiivisesti kotimaassaan, ja valtakunnallinen toiminta kattaakin vuosittain kymmeniä paikkakuntia, joilla järjestetään niin konsertti- kuin koulutustoimintaa. Monipuolisesti kouluttautunut, kansainvälisesti aktiivinen soittajisto muodostaa myös pienempiä kokoonpanoja ja toimii aktiivisesti koko vanhan musiikin kentällä sekä Suomessa että ulkomailla. Makoilukonsertit, kotikonsertit, laitoskonsertit ja erilaiset tempaukset täydentävät tarjontaa.

Tällä hetkellä tuoreita näkökulmia orkesterisoittoon haetaan uuden taiteellisen johtajan Antti Tikkasen kaudella entistä enemmän myös kollektiivisen työskentelyn kautta: useampi muusikko ottaa oman vastuualueensa, ja orkesteri toimii usein ilman ulkopuolista liideriä tai kapellimestaria. Muusikot ja media ovat reagoineet uuteen otteeseen innostuneesti.
Solistit: Kajsa Dahlbäck, Ylva Gruen, Katariina Heikkilä, Essi Luttinen

Tapahtumakalenteri
Ajankohta
Tapahtuma
Hinta
Varasto
 
Juditha Triumphans Vaasan kaupungin kulttuurikeskus / Vaasan Kuorofestivaalit Juditha Triumphans Vaasan Kuorofestivaali

27.5.2017 klo 15.00 Vaasan kirkko

Hinta: 35€/30€ (sis.palvelumaksu)
Vaasan kaupungin kulttuurikeskus / Vaasan Kuorofestivaalit
35.00EUR
EUR
  • Vapaata Vapaata
  • Muutama Muutama
  • Loppuunmyyty Loppuunmyyty
  • Peruutettu Peruutettu
  • Myynti estetty Myynti estetty
 1