Andrea Eklund - Norrsken

Ritz, Kyrkoesplanaden 22, 65100 Vasa

Stig in i ett nordiskt ljudlandskap där ord möter toner, traditionellt möter nytt och akustiskt möter elektroniskt! Finlandssvenska sångerskan och kompositören/arrangören Andrea Eklund presenterar nya, spännande tolkningar av traditionella nordiska visor i ett unikt samarbete med den brittiska ljudkonstnären och kompositören Jon Hughes samt musiker från Finland och Storbritannien. Nyarrangemangen innehåller element av ett flertal olika musikstilar såsom folk, jazz, elektroniskt, klassiskt och etno!

Biljetter: 22/17€ (inkl. serv.avgift)
Bookmark and Share
Lue lisää

Medverkande:
Andrea Eklund, sång, cello, piano och arrangemang
Jon Hughes, ljudkonst och arrangemang
Sofia Eklund, violin
Dan Hodd, violin
Elisabeth Flett, altviolin
Marianne Hardisty, cello
Olli Liljeström, kontrabas
Peik Aspbäck, piano
Jesper Eklund, slagverk
 
Andrea Eklund (f. 1987) trivs i gränslandet där olika musikstilar möts och hon finner ett stort intresse i att komponera ny musik samt arrangera traditionell musik i ny tappning. År 2013 vann hon Akademiska Sångföreningens arrangemangstävling, och år 2016 tilldelades hon tredje pris i damkörskategorin i tävlingen VocalEspoo International Choral Composition Competition. Eklund har nyligen komponerat öppningssången ”Sommarlängtan” till filmen Trollvinter i Mumindalen – en film som producerats av Filmkompaniet/Animoon och som har biopremiär i december. Musiken har spelats in av Prags filharmoniska orkester och Eklund sjunger den svenska versionen av sången på bioduken


Trailer

Tapahtumakalenteri
Ajankohta
Tapahtuma
Hinta
Varasto
 
Andrea Eklund - Norrsken Andrea Eklund Andrea Eklund - Norrsken Ritz, Kyrkoesplanaden 22, 65100 Vasa

Stig in i ett nordiskt ljudlandskap där ord möter toner, traditionellt möter nytt och akustiskt möter elektroniskt! Finlandssvenska sångerskan och kompositören/arrangören Andrea Eklund presenterar nya, spännande tolkningar av traditionella nordiska visor i ett unikt samarbete med den brittiska ljudkonstnären och kompositören Jon Hughes samt musiker från Finland och Storbritannien.

Biljetter: 22/17€ (inkl. serv.avgift)
Andrea Eklund
20.00EUR
EUR
  • Vapaata Vapaata
  • Muutama Muutama
  • Loppuunmyyty Loppuunmyyty
  • Peruutettu Peruutettu
  • Myynti estetty Myynti estetty
 1