Dansens Dag - Tanssin päivä

Kulturhuset Karelia
Erottajankatu 11, 10600 Tammisaari

27.4.2017 kl. 19:00
Liput: 5€ (sis.palvelumaksu)

Tanssin päivää vietetään akateemikko Marjo Kuuselan seurassa jo kolmatta vuotta Kulttuuritalo Karelialla. Älä jätä ainutlaatuista tilaisuutta nähdä laadukasta, ammattitaitoista tanssia Länsi-Uudellamaalla väliin. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tanssin päivän 2017 teemana on ”Kansa tanssii".

Paikalliset tanssikoulut Hurja Piruetti, Västra Nylands Folkhögskola sekä  baletti- ja liikuntakoulu Hannele Soulasmaa esiintyvät. Mukana on myös Panu Varstala ja hänen koreografiansa Onni kampanjasta "Koko Suomi tanssii 2017" http://www.suomitanssii.fi/.  Varstala on freelance tanssija-koreografi ja muusikko, joka on tehnyt yhteistyötä mm Ryhmäteatterin, Teatteri Jurkan, sekä Turun filharmoonikkojen kanssa. Hän on Antero Halonen ja Vallankumous-orkesterin perustaja. Väkeväkollektiivi esittävät nykytanssia, koreografina Tuomas Mikkola. Väkeväkollektiivin jäsenet edustavat eri taiteenlajeja, mutta heitä yhdistää voimakas näkemys suomalaisen kansanperinteen vaikutusmahdollisuuksista nykytaiteessa. 
 
Tanssin päivän juhlaa vietetään kansainvälisesti 29.4  Jean-Georges Noverres (1727-1810) syntymäpäivän muistoksi. Noverres oli balettitaiteen uudistaja ja korostin baletin draamallisia, kerronnallisia mahdollisuuksia. Tanssin päivän juhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1982 International Dance Committee ITI-UNESCO:n toimesta. 
 
Bookmark and Share
Lue lisää

Liputamme tapahtumasi