Fiona Boyes

Kulturhuset Karelia
Erottajankatu 11, 10600 Tammisaari

16.5.2017 kl. 19:00
Liput: 27€ (sis.palvelumaksu)

Fiona Boyes on australialainen blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä joka on levyttänyt ja esiintynyt keikoilla, festivaaleilla ja kiertueilla yli 25 vuoden ajan. Esiintymisiä on ollut kotimaan lisäksi ympäri maailmaa. Nyt on käsillä ensimmäinen visiitti Suomeen ja Fiona on siitä innoissaan.
Bookmark and Share
Lue lisää

Australian ”First Lady of the Blues” on julkaissut 13 levyä ja saavuttanut 5 USA:n Blues Music Award kunniamainintaa sekä 30 australialaista palkintoa bluesin lisäksi folkin, jazzin ja Americanan sarjoissa. Boyesin perehtyneisyys bluesiin ja rakkaus lajiin antaa erinomaisen taustan uskottavaan ja autenttiseen soittoon ja omien kappaleiden säveltämiseen.

 
Fionan ura alkoi hänen voitettuaan nuorena talenttikilpailun ja pääpalkintona harvinaisen Maton -kitaran. Aluksi hän perusti legendaarisen naisyhtyeen The Mojos, josta tuli Australian bluespiireissä suursuosittu ja viiden julkaistun levyn siivittämänä keikkakalenterit täyttyivät. Nuo levyt ovat tänä päivänä keräilyharvinaisuuksia ja toivon mukaan joku niistä on saatavilla Suomen keikoilla. Vuonna 2003 Fiona voitti International Blues Challenge -tapahtuman Memphisissä ensimmäisenä naisena ja ensimmäisenä Amerikan ulkopuolelta tulevana artistina. Fiona Boyes on monipuolinen muusikko joka hallitsee sekä akustisen että sähkökitaran. Hänen soittonsa on läpileikkaus bluesin historiasta. Mukana on Mississippi Deltan slidekitaraa, New Orleansin barrelhousea, Memphis soulia, klassista Chicagobluesia, Texas-swingiä ja rentoa West Coast bluesia. Uusin julkaisu ”Professin' The Blues” on Fionan taidonnäyte laulunkirjoittamisesta ja kunnianosoitus akustiselle blueskitaralle.

 

Liputamme tapahtumasi