Tapanilan Työväen Näyttämö

AV-teknisiä valokuvia iloksenne


Yhä edelleen yllä viisivuotta vanhoi valokuvii aiempien vuosien AV-rakenteista, olka hyvät sanos AV-mies tapsa j.
Tapanilan Työväen Näyttämö ry
Lämpimästi tervetuloa hyvä teatterin ystävä, lukemaan ja/tai silmäilemään näitä tapahtumanjärjestäjän sivuja ja ohjeita ynnä lisääntyvää tekstiblogia:
​Myös http://www.tapanilannayttamo.fi -nimisellä hyvällä webbisivullamme on paljon ja mielenkiintoista luettavaa, olkaa hyvät

Tapanilan Työväentalo
Sompiontie 4
00730 Helsinki

 

Hyvät Nettikaupan kävijät, viime keväänä -18, Zorro itse miekkaili tapanilassa,
vaan nyt on meneillään harjoituskausi kevään 2019 ja 110-vuotiaan teatterimme kunniaksi.
​Tämän Setä Tuomon Tupa -nimisen näytelmän LIPPUKAUPPA ON 1.joulukuuta 2018 alkaen AUKI 24 / 7.
Olkaa hyvät ja tutustukaa kaupan sivuihin ja tehkää ostoksia nettikaupasta tai varauksia/ostoja myös puhelimitse p.0600 399 499 (1e/min +ppm),
Suomalainen lippujenmyyntiyritys, Netticket Oy on avoinna ma-pe klo 09-21 ja la-su klo 15-21.

Ryhmälippujen ostajille, teatterimme hallitus myönsi alennuksia 2eur/ lippu (20kpl  tai yli  lippuja ostavalle)
​Yritykset voivat tälläkinkaudella ostaa koko näytännön omakseen hinnalla 1000 eur(Alv 0%) per esityskerta.
 
Esityksen kesto on 2 h, sisältäen 20 min väliajan.
Käteisellä paikanpäällä maksettavan alkoholittoman väliaikatarjoilun ennakkovarauksen voit tilata puh. 046 549 8652, klo 17-20 ajalla.
(Huom. kahviossa ei ole teatteriin pääsylippujen myyntiä ).

Teatterilippujen varaukset voi lunastaa ja maksaa myös paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla (kauden uutuus !) mieluiten 45min ennen näytöstä, samoin toimii ennakkoon varaamattoman ns. ovimyyntilipun osto. Lippukassa aukeaa 1h  ennen näytäntöä. Teatterin katuosoite on yllänäkyvän talovalokuvan yllä. Kulkuyhteydet: I, P ja N -lähijunat (tapanilan juna-asema), bussit 73 ja 74, henkilöautoilla tuleville on iso ilmainen parkkialue (navigaattoriin kirjoita osoite Jäkälätie 11, Hki) juna-aseman itäpuolella, josta alikulkutunnelilla suoraan kävely-yhteys teatterin/tv.talon kulmalle.

Teatterin aulassa ovat uudehkot WC:t 2x naisille ja 1xmiehille, sekä n.50 paikkainen kahvio ostoksiin ja näytelmän alkamisen odottamiseen, saliin pääsee n.30 min ennen esitystä. Väliajalla salin tuuletus ikkunoita avaamalla. Olkaa hyvät ja lämpimästi tervetuloa, näytelmä alkakoon ...


Elokuulla -18 aloitettiin, kolmatta kauttaan jo meillä, ammattiohjaaja Ari Wahlstenin energisellä tyylillä. 

Seuraavassa AV-miehen pieniä blogikirjoituksia iloksenne (!)

9) Tere ja Moro, että huomenaamusta 11.2.-19 tampereelle Av-miähen matka käy, mutta sitä ennen lyhyesti vielä mainiosti menneistä viikonlopun esityksistä, nyt oli väkeä jo puolisalillista, vähän ylikin, hyvä hyvä ja yleisö taputti neljästi, kyllä neljästi, näyttelijät lavalle la -esityksen lopulla ja 110v. teatteriliekki-pata lepatti iloisena kaikkien iloksi.
Myös su-esityksen lopulla Annie, ajojensa päätteeksi, "sytytti" ko. liekkipadan roihuamaan, vow ! 
Mukava kun ollaan esityskauden liki puolivälissä ja kaikilla on hyvä tuntuma, notta näin sitä näytelmää esitetään, hyvällä otteella.
"Hyvällä otteella, totta tosiaan, otin kiinni pyykkinarusta ja se mokoma katkesi, ennen narun saamista kiinnitusnaulaan sidotuksi ! Matti kulisseissa se vaan kehotti hakemaan lakanapyykit näyttämöltä ja sitomaan ne lyhyllä pyykkinarulla parruun kiinni ja niin sitten teinkin, eikä yleisö kuulemma arvannut mitään hassua tapahtuneen, hyvä huh huh" Näin totesi Aurora -näyttelijämme tänään su-päivällä, ennen näytännön alkua. Nyt ko. 50-luvun manillanaru on uusittu uuteen hamppuköyteen, vow! Voikaahan hyvin lukijani  ja tervetuloa vielä loppupuolen näytöksiin sankoin joukoin, kiitos ja hyvää yötä t. Tapsaj. 

8) Hi hii ja jälleen terveisiä la 2.helmikuuta-19, n. kl 21:30. Ei toki näin kauaan mennyt iltapäivän esityksestä toipumiseen, sillä näyttelijät vetivät hyvällä rennolla otteella ja myös AV-osaston ajuri(mie tällä kertaa) ajoi varmoin ottein, kerrankin, ... antakaa anteeksi, kuten Setä Tuomo useasti repliikeissään lausuu. Sen sijaan, ettei yleisö(vain 42 hlöä) löydä perille on anteeksiantamatonta, kun näin hyvää ois tarjolla. Nykyään on liki kaksikymmentä teatterilaitosta per päivä tarjoamassa näytelmiään esim. hesarin -minne mennä- palstalla. Niinpä, onko jo liikaa tarjontaa kulttuurin nälkäisille ? Koillis-helsingin lähitieto lehti julkaisi viikolla sivun kokoisen jutun näytelmästämme kun päätoimittaja T.Loponen oli sen ensi-illassa nähnyt ja väkeä haastatellut. Kiitos kovasti julkaisusta. Huomenna on taas uusi yleisö ja tervestuloa mukaan, vaikka vähän talvisää pyryttäisikin, niin sisätiloissa näytellään silti lämpimästi. Yst. Tapsaj. ja "sisu-pastillit"

7) Hips hei ja kukkuu, että ensimmäiset STT-esitykset ovat nyt pidettyinä, vow, vow! on su.27.1.-19 iltasella ja tässä pieniä kirjoituksia: ensi-ilta(tai iltapäivä tarkenmin) lähti hyvin kun katsojia tuli yht 81 henkilöä ja yksi autolähetin tuoma iso kukkapaketti, ii.. itsensä Tarja Haloselta (ex presidentti, kyllä ! ), kiitos kovin ja oli mieluinen saatekorttikin.

Ensimmäinen joukkotanssi ja-laulu "Texas-Ghana-Holmenkollen" sai arvoisensa väliablodit yleisöltä, hienoa. Kun vielä lopussakin yleisö taputti näyttelijät kolmasti lavalle, oli mukava jatkaa siitä ansaitulle ensi-ilta aterialle ja maljojen nostolle ynnä rennolle yhdessä ololle, vaikkakin teatterin johtajamme TB, muistutkin "Huomenna on esityspäivä, tulkaa ajoissa paikalle jne" Hyvin tultiin tämän päivän esitykselle ja uusi yleisö(vain 19hlöä) jolle esitettiin vallan hyvällä meiningillä ja Annie ajoi AV:t hyvin ajoi, hyvä !
Ensiviikonlopulla jatketaan ja ennakkovarauksia/-ostoja on jo mukavasti (yli 360 kpl) kasassa. Tervetuloa hyvät teatteritaiteen ystävät, salissa nähdään, Sisu-pastillien kera, yst. TJA.

6) Oikein hyvää sunnuntaiehtoota, 20.1.-19,kl 18, on taas hetki kirjoitukselle hyvät lukijani. Ensi-ilta lähenee ! vain kaksi läpimenoharjoitusta (ma- ja to-) jäljellä, niissä keskitytään loppukumarruksien sujuvaan läpimenoon jah jos nyt jotain pientä säätöä AV: lla, eli hienolla mallilla ollaan, kun vaan pysytään terveinä kaikki tyynni.
Kassakoneeseen uusin kuitin ajankohtaistiedot ja pikanäppäimet eri hinnoille mukaan lukien 20eur kannatuslippu, kauden uutuus, vow! Tätä kannatuslippua on mukavasti ostettukin ennakkomyynnissä ja tuore silmäys vaasalaisen Netticketin lippuohjelmaan, kertoi, notta 225 lippua on jo ostettuna/varattuna, onpas se hienoa ja antaa uskoa koko porukallemme, kiitos.
Lehdistökin on näytelmäämme mukavasti huomioinut (Koillis-helsingin lähitieto ja Demokraatti -lehdet ). Näyttelijät ovat olleet hyvillä päin kun vihdoin aletaan olla yleisön edessä liki puolen vuoden harjoittelujen jälkeen, se lienee tervettä ajatusta, vai mitä ! " Hyvä poika, mutta oletkos saanut liikaa aurinkoa, vai mitä ! " on suora lainaus rva Calounin suusta, vaan tulkaapas paikanpäälle, niin teatterilla nähdään ja lämpimästi tervetuloa, hyvät kulttuurin kuluttajat, heh. Yst. av-tapsaj.

5) Hyvää päivää pitkästäkin aikaa hyvät lukijani tänään ti.8.tammikuuta 20197, klo11:45, eli vuosi on vaihtunut ja juhlapyhät vietettynä, toivotaan vielä kelpoa vuotta ja monipuolisia kulttuuripalveluja itse kullekin. Meidänkin teatterimme tuottaa kulttuuria jo ihan tässä kuussa, vow! Nettilippukaupassa on ostettuna jo toistasataa lippua, ettäs sentään, tosin tavoitteeseemme 1500 maksanutta katsojaa on vielä runsaasti matkaa, että olkaa hyvät ja tehkää hyvin, kuten ohjaajammekin sanoo ennen läpimenoharjoituksiamme.
Eilen oli kyllähyvä läpimenoharjoitus ja niitä on vielä viisi lisää, niin Av-osastokin saa tehdä hienosäätöä kohdalleen, sitä kun ei voi harjoitella kuin elävällä esiintymisellä.
Esiintymislavan taustalle saatiin mainio puuvillapeltomaisema kiinnitettyä to.3.1.-19 ensimmäisien treenien aluksi ja vielä kun säädettävät nuotiotulet tulee rakennettua, alkaa AV-lavastus olla valmiina, kovaan ajoon. Säätömuuntaja on vielä matkalla postin pakettiautomaattiin, mutta kun se tulee, niin sähkömies(mie itee) saa hommia parannella Hilmanpäivien-(suosittu näytelmämme keväällä 2016) tulenliekkienrakennetta tälle näytelmälle. Voikaahan hyvin ja lukekaa vaikkapa Helsingin Uutiset ke.2.1.-19 ilmestyneen lehden koko sivun artikkelia Setä Tuomon Tuvan -tekijöistä lehden sivulta 12. yst.t. tapioj.wink


4) Hyvää iltaa metsien miehet, eh se olikin toinen video mitä on viime aikoina tullut tehtyä, niinpä kun Setä Tuomon Tuvasta ollaan nyt joulutauolla neljän treenikerran ajan. Hienosti saatiin viimeiset 2018 -treenit ma.17.12. pidettyä ja vankilassakin on harmaanhopeiset kalterit, mitkä asennettiin "orjakauppias B.Haleyn" porakoneen käytöllä, jne.
Paula oli saanut oppilaitostulostuksesta mukaansa 1000 kpl A6-flyereita ja yht. n. 500 kpl A4 -julisteita Rastin avustuksella, että ISO kiitos molenmille. Nyt näitä sitten jaetaan ja markkinoidaan jokaisen teatteriperheen jäsenen voimin. Itse vein 15 Tuomoa malmin Oral-hammaslääkäriin vastaanottohuoneeseen ja niiltä paikataan reikiä jos aikaa riittää sanos johtava hampilääkäri pilkettä silmässään, kiitos teatterin tukijallemme. Tukijoita on tullut lippukaupassakin esille, ja kauden uutuutta 22eur hintaista kannatuslippua(sis myös näytöksen) on jo myyty monituisia kappaleita, oikein hienoa se. Hienoa oli pikkujouluissakin, kun tietokilpailtiin ja tanssittiin tuntikausia ja Pinkin hurmaavaa jouluateriaa söisi vaikka joka viikko, eli oikein mukavaa joulunaikaa ja onnellista uuttavuotta hyvät teatterimme ystävät ja näkemisiin ensi vuonna ja  jo ihan tammikuun lopulla, se alkaa, ... 110v juhlanäytelmämme, vow ! Yst.terv. Tapsaj. ke. 19.12.2018, kl 20:40. cheeky

3) Oikein hyvää Suomi 101v. itsenäisyyspäivän iltaa hyvät lukijat tässä to.6.12.-18 kl 22:36...Linnanjuhlien televisioinnit on loppumassa ja on hetki kirjoittaa Av-blogia. Pidettiin ke. 5.12. näytelmänrakennustalkoot. Oli meitä toistakymmentä henkeä paikalla ja yksi porakonesalkku yms. työkalua ja rakennetiin ... Vankila !, kyllä kivimuurinen vankila kahdella ikkunalla joiden kalterit Av-miäs toimittaa kunhan kerki, ... siis jälkitoimituksena, sittenpähän näette itse esityksissä. Esityksissä näkyy myös mainio taustakuva, jolle nyt rakennettiin nostettava 3m pitkä vaakatanko, lisäksi haikein mielin purettiin Zorron lavasteet kertopuu -rangoiksi, ehkä ne löytävät uuden roolin tulevissa näytelmissä. Valokuvia tuli otettua ahertavista teatterilaisista ja ohjaajakin punnersi erityisesti vankilan kanssa, heh. Lippukoppi ei sen sijaan ole vankila, kun nyt on saatu ensimmäiset nettikaupat liput myytyä ja 14 vrk varauksellekin oli jo kolme varaajaa hyvä niin. Kannatuslippuakin(22 eur netistä) ostettiin ja sillä saa toki katsoa myös itse näytelmän pelkän kannatuksen sijaan. Hyvää loppuiltaa ja näkemisiin, ... pikkujouluissa la. 8.12. teatteriporukan kesken ja kuulemisiin t. tapsaj.

2) su. 2.12.-18 kl21 on taas aikaa hetken kirjoittaa AV-blogia. Eilen aukeni Netticketin lippukauppa ja olkaa hyvät ja ostakaa tai varatkaa 14 vrk ajaksi haluamallenne esityspäivälle tietty määrä lippuja ja sitten Teillä on kaksi viikkoa aikaa tarkentaa lippujen määrä sopivaksi ja maksaa ne sitten nettikauppaan. Tämä lyhytaikainen varausmahdollisuus tietokoneella on uutuus tälle kaudelle.
Mitäs sitä viime treeneissä tapahtuikaan, heh heh, no kun rva Clare halasi serkkuaan Simon Legreetä, niin innolla, että ristisuora pelikortteja putosi Simonin rintataskusta näyttämön lattialle ja sitä siinä hihitettiin kun näky oli niin koominen, ehkä tämä tapahtuma päätyy itse näytelmäänkin, mene tiedä vielä.
Hyvää joulukuun alkua, ensimmäistä adventtia jne. kaikille teatterimme ystäville toivoo tapsaj.

1) pe.23.11.-18 klo 22:45 ilta on, vaan tästä se lähtee blogaaminen varttuneenmallakin sedällä(59 vuotta tuli marraskuun alulla ja oon syntynytkin vuonna -59, ! Uusi kausi hyvät lukijani, lämpimästi tervetuloa seuraani ja näin ensimmäiseksi tarinaksi muistelen treenien alkua, kun osa valoista ei loistanut, ei vaikka oli johdot ja kaapelit kyllä kiinni, ... lopulta vanhan sähkömiehen vainulla menin näyttämön vanhan sähkötulppavarokekeskuksen kolmivaiheista syöttöryhmää käsittelemään ja katsos alin L3 vaiheen sulakekorkki oli aivan löysällä, .. keles ! Oli ollu juhlatilaisuus salissa ja vuokraajat oli kämmötelleet valoja, jotka eivät heille kuulu mitenkään. No, ei pahenpaa, mutta juhlijoiden ihonväri liittyy ... näytelmäämme, mutta enpäs nyt siitä enempää paljasta, heh.

Reilu kaksi kuukautta on ensi-iltaan (la. 26.1.2019 kl 15 alk.) vielä aikaa: järjestellä ja säätää tulkintaa ynnä valoja ääniä, yhteislauluja, kapulamikrofonien säätöä per näyttelijä yms.
Näkemisiin esityksissä toivoo näiden nettilippukauppasivujen päivittäjä, AV-miäs tapsa j, ja blogiaiheita antaa myös monivuotinen kolleegani Annie A, vow !