Tapanilan Työväen Näyttämö

AV-teknisiä valokuvia iloksenne


Ylläi pari valokuvaa aiempien vuosien AV-rakenteista, olka hyvät sanos AV-mies tapsa j.
Tapanilan Työväen Näyttämö ry
Lämpimästi tervetuloa hyvä teatterin ystävä, lukemaan ja/tai silmäilemään näitä tapahtumanjärjestäjän sivuja ja ohjeita ynnä lisääntyvää tekstiblogia:
​Myös http://www.tapanilannayttamo.fi -nimisellä uudella webbisivullamme on paljon ja mielenkiintoista luettavaa, olkaa hyvät

Tapanilan Työväentalo
Sompiontie 4
00730 Helsinki

 

Hyvät Nettikaupan kävijät, viimeksi Suomi 100 v.-2017 kunniaksi tuottimme Ukkosenjumalan Poika näytelmän,
vaan nyt on meneillään näytäntökausi kevään 2018 ZORRO -näytöksille.

​Tämän ZORRO-nimisen näytelmän LIPPUKAUPPA ON NYT AUKI 24 / 7.
Olkaa hyvät ja tutustukaa kaupan sivuihin ja tehkää ostoksia nettikaupasta tai varauksia/ostoja myös puhelimitse p.0600 399 499 (1e/min +ppm),
Suomalainen lippujenmyyntiyritys, Netticket Oy on avoinna ma-pe klo 09-21 ja la-su klo 15-21.

Ryhmälippujen ostajille, teatterimme hallitus myönsi alennuksia 1eur/ lippu (30kpl  tai yli  lippuja ostavalle)
​Yritykset voivat ostaa koko näytännön omakseen hinnalla 1000 eur(Alv 0%) per esityskerta.
 
Esityksen kesto on 2 h, sisältäen 20 min väliajan.
Käteisellä paikanpäällä maksettavan alkoholittoman väliaikatarjoilun ennakkovarauksen voit emailata talon isännälle ossi.siren@kolumbus.fi 
(Huom. Ossilla ei ole teatteriin pääsylippujen myyntiä ).

Teatterilippujen varaukset voi lunastaa ja maksaa myös paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla (kauden uutuus !) mieluiten 45min ennen näytöstä, samoin toimii ennakkoon varaamattoman ns. ovimyyntilipun osto. Lippukassa aukeaa 1h  ennen näytäntöä. Teatterin katuosoite on yllänäkyvän talovalokuvan yllä. Kulkuyhteydet: I, P ja N -lähijunat (tapanilan juna-asema), bussit xx ja yy, henkilöautoilla tuleville on iso ilmainen parkkialue (navigaattoriin kirjoita osoite Jäkälätie 11, Hki) juna-aseman itäpuolella, josta alikulkutunnelilla suoraan kävely-yhteys teatterin/tv.talon kulmalle.
Teatterin aulassa on uusitut WC:t 2x naisille ja 1xmiehille, sekä n.50 paikkainen kahvio ostoksiin ja näytelmän alkamisen odottamiseen, saliin pääsee n.30 min ennen esitystä. Väliajalla salin tuuletus ikkunoita avaamalla. Olkaa hyvät ja lämpimästi tervetuloa, näytelmä alkakoon ...


Elokuulla aloitettiin, toista kauttaan jo meillä ammattiohjaaja Ari Wahlstenin energisellä tyylillä. 

Seuraavassa AV-miehen pieniä blogikirjoituksia iloksenne (!)

12) ke.14.3.-18/kl22 ..voi hyvät hyssykät ja Ansa Kynttilä, kuinka tämä aika juoksee ! Zorroa on esitetty jo monta monta kertaa ihan täydellekin salille jne.. vain kolme , siis kolme esitystä enää jäljellä to.15.3, pe 16.3 ja la 17.3, että haikeus se tulla jyristää jo mieleen. Juuri kun hienosäätöäkin on kohdallaan. Lapsiakin on ollut monia monia kymmeniä ja tuplatuolia on pienenmille laitettu, että näkevät 10 cm korkeammalta näyttämölle. Katsojia on siis ollut niinkin hyvin, että juuri yli 1000 katsojan rajan päästään, silloin ensi kauden talous lienee turvattu, huh huh !. AV osaston henkilöstö Annie ja mie on vuorotellen ajettu näytöstä ja pienen pieniä parannuksia on kokeiltu ja palattu vanhaan ja koettuun kuitenkin. Sensijaan uusi mainos kilpi on ollut kahvion ikkunassa kertomassa läheisimmän zorron ajankohdan ohikulkijoille. tulkaa kaikki ohikulkijatkin vielä loppunäytöksiin ja tässä osaa kirjoitusta jo suuresti kiitän kaikkia teatterimme ystäviä ja katsojia: KIITOS ZORRO 2018 -käynnistänne, sillä vain lipputuloilla voimme jatkaa tulevia näytelmiä ja niiden harjoituksia/esityksiä, niin se on. Voikaahan hyvin ja mukavaa kevättä ynnä näkemisiin toivoo AV-tapsa j.

​11) pe.16.2.-18/13:59, ...että iloksenne ja iloksenne, kyllä ny enemmänkin ahistaa ku Zorro kuumeistaa sahaavasti influenssaansa, eli on peruttu kaksi esitystä, eilen ja tänään  klo 19 alkavat iltanäytökset ! Se on tälläistä tämä elävän teatterin ala, toivottavasti hyvä yleisö annatte myötätukea, niin saadaan loppukaudelle sitten tupa täyteen katsojia joka esityksissä. Paljon pyydetty, vaan näin kävi Hilmanpäivien näytösten aikaan keväällä 2016, jouduimme perumaan jopa neljä esitystä, mutta loppujen lopuksi katsojia oli sillä keväällä ennätystä sivuava määrä n. 1500 katsojaa, vow ! Kyllä Zorrokin on näytelmänä hieno ja hyvin jo kehittynyt ... kunhan taas päästään ajamaan ! Koillis-helsingin paikallislehdessä on upea kertomus toimittaja Timo Uotilan näkemyksistä kun hän Zorroa katsoi, iso kiitos kirjoittajalle ja ao. lehdelle kun sen jutun julkaisi. Hyvää hiihtolomaa vko 08 ja loman lopuksi su. 25.2.-18/kl 15 olisi Zorron aika, Näkemisiin (?). Yst. Tapsaj.

10) su.04.02-18/kl 21:37, eli kotona kellarissa työhuoneella ollaan iltapäivän esityksen AV-ajojen jälkeen. Hyvin sujui itse esitys kuin sen AV-ajotkin kun nyt on takana jo kuusi yleisölle esitystä ennakkonäytös mukaanlukien. Lapsia on ollut ilahduttavasti mukana katsojissa la.3.2 oli kahdeksan lasta ja muutama varhaisnuorison edustaja. Kyllä tarkasti katsoivat esitystä aivan paikailleen jähmettyneinä ja ja väliajalla söivät piltti-muonaa eväinään. Kävin kysymässä oliko liian pelottavaa, tuo esitys, mutta ei kuulema ollut kuin sopivasti jännitystä totesivat muutamat lasten vanhenmat ja hyvähän se niin onkin. Lipunostajia/varaajia on nyt viidensadan luokassa ja siitä kiitos, mutta kyllä vielä mukaan mahtuu ja toivotaankin vielä katsojia runsain määrin paikalle, niin siitä näyttelijät palkitsevat parhaalla meiningillään. Kultaraha-arkku jossa siis pääsylipputulojakin säilytetään, eh heh sai tänään toimestani led-valonauhan mistä jo aiemmin kerroinkin. Lisäksi on vieraskirja, jonka kommenttejat voitte nyt lukea teatterin nettisivuilta/ blogi (linkki on tämän sivun heti alussa ylhäällä). Kiitos viikonlopun menosta ja näkemisiin ensi viikonlopulla teatterimme hyvät ystävät ja hyvää yötä toivoo AV-tapsaj.

​9) to.01.helmikuuta -18/kl11:42, eli päivätöissä tässä juuri ennen lounaalle lähtöä iloksenne(?) kirjailen, mitä Zorrolle kuuluu. Ihan tämän hetken tilaa en tiedä kun ei ole yhteisiä harjoituksia ma- ja to -iltaisin, eli ollaan sillä iloisella ajankaarella, että vaan esitetään esityspäivinä ja kukin pitää yllä oppimiansa näytelmän asioita ja ehkä vähän vielä kehittelevätkin niitä, mene tiedä. AV-puolella kehittelen veronkerääjien puuarkun sisävaloa joka tuo kullan hohtoa avaajiensa kasvoille, kun arkku on täynnä kultakolikoita, vow ! Nykyajan rgb-ledinauhoilla ja säätimellä saa valittua hyvän sävyn ja kirkkauden ja valoyksikkö muistaa viimeisen säädönarvot vaikka välillä on sähköt katkaistunakin. tätä meinaan rakentaa ennen la.3.2. esitystä.
Mitäs vielä, niin tanssittiin ja laulettiin Juicea isossa piirissä ensi-ilta kekkereillä la.27.1.-18 lähiravintolan kabinetissa, se oli elämää se. Syötiinkin mainiota kiusausmuonaa ja sallaatteja talon kahviossa alkuun, siitä iso kiitos Pinkille (=Rosa näytelmässä !), jälleen kerran. Lippuja, niitä on ostettu vasta 350 kpl, eli olkaa hyviä ja tehkää ostoja tai varauksia, näytelmä on kyllä lippuhintojen väärtti ! Tervetuloa seuraamme ja ny syömään sanoos tapsaj.

8) ti.23.1.-18/kl 18, täältä tampereelta päivätyökomennukselta pikaisesti kirjaan, että lähellä jo ollaan,vow! Eilen oli viimeiset harjoitukset ja äänipäätevahvistinkin on nyt uusittuna, huh hui vaan hienosti se soi, liki 40v palvelleen JVC:n tilalla. Näyttelijätkin palveli toisiaan eilen tosi hyvin, kyllä tästä showta syntyy ja huomenna on ennakkoesitus lehdistölle ja medialle ynnä tuttaville, lienee sali liki satapäisesti kansoitettu. On siis ensimmäinen yleisöllä "kuorrutettu" Zorro, nam nam ! Lähes kaksisataa ennakkoon lippuja ostanutta on jo ostoksensa tehneet, oikein hienoa ja kiitos heille. Tervetuloa ja näkemisiin tampere, eh ku siis tapanilassa tavataan, ... pastillien kera sanoos AV-miäs tapsaj ja Annie.

7) ke.10.1.2018 aamupv töissä. Hyvää tätä vuotta 2018 kaikille lukijoilleni, ja on vain 15 täyttä vuorokautta Zorron tulemiseen Tapanilan maille, vaan olemme valmistautuneet. Jopa välipäivinä 28-29.12 ahkeroi AV-osasto kaikkea sähköistä ja mekaanista puuhaa jota oli "rästissä". Nyt ollaan läpimenoja ajamassa ja kunhan saadaan pusujen pituudet pitkiksi, ollaan voitonpuolella, heh. Ennakkomyyntiä netticketin osalla on saatu viimevuosien tasolla, eli n. puolentoista sataa paikkaa on ostettuna ennakkoon, vakiokävijöiden osalta, hyvä se. Tervetuloa muutkin ostoksille. Niin, joulupukki se toi mm. 9m pituisen valoletkun Av-tapsalle ja katsojat saatte arvella mihin ko. "letku" on näytelmässä asennettuna valoa tuottamaan. Vastauksia voi esittää näytelmän tauoilla vuorossa olevalle AV-henkilölle, eli Annielle tai tapsalle. hyvää päivän jatkoa kullennii t. tapsaj.

6) Vuoden pimein aika pe.22.12.-17 kl 15.16 se on käsillä, vaan jo ihan pian ison valomiehen liukusormi alkaa nostaa valoa päiväänne, minuutti minuutilta kestoa ja lumenia lisää näyttämölle. On viimeinen työpäivä lopuillaan ennen joulunpyhiä joille teatterimme väki siirtyi jo viime ma. 18.12 treenien jälkeen pidetyn illanvieton myötä. Oli siinä joulutorttukahvit ja puheidenpitoa, että myöskin tanssidiscoa teatterisalissa kun siellä oli vielä tilaa ja lattialla "lojui" 4 kpl AV-led-valoja jotka musiikkia kuunnellen välkyttivät si/pu/ke/vi -valoaan kaikille tanssijoille ja  nuori Zorro innostui puhelemaankin ko. valoille ja ne vilkkuivat aivan myötätuntevasti  zorron puhellessa kuluneen kauden menosta ja meiningistä.
Oikein hyvää meiningiä ja Joulua sekä onnellista Draamaa tulevalle vuodelle 2018 toivottaa koko Tapanilan työväen Näyttämön väki ja toivoo vielä samassa näkevänsä teidät katsomossamme Zorron aikaan. Ystävällisin terveisin AV-Tapsa j. ja pari pientä valotuikkua, että äänikajaria, jos löytyisivät pukin säkeistä, odotan niin !

5) Iltaa, iltaa hyvät teatterimme ystävät, on ke-ilta 13.12.-17 ja itsenäisyys-Suomi100v juhlien komea päätös-ilotulitus on videoitu ja hämmästelty miten voimakkaasti Finlandia soi ulkona tähtitornin mäen juurellakin ja kaujuttimia ei näy missään ! On siinä vanhempikin AV-mies ihmeissään tyynen sään hienosta vaikutuksesta äänen voimaan. Voimaa haetaan Zorron äänitehosteisiinkin viime vuoden uutudella 18" aktiivibassokaujuttimella salin pohj.laidassa lattialla. Huomisen treeneissä asiaa koitan kokeilla kaiken muun lavastehienosäädön ohessa. Muuan luukkukin pitää saranoida ja köysiä kiinnitellä sisäkattoon ja seinille, hmm. Sensijaan ma. 18.12. vietetään pienimuotoista pikkujoulua treenien päätteeksi ja jäädään lyhyelle joulutauolle, kunnes to. 4.01.2018 alkaa herkkyyssäätö niin näyttelijöille kuin AV-tekniikallekin, vow ! Lippuja on ennakkoon ostettuna vasta 56 kpl, että saa niitä ostaa lisääkin, olkaa hyvät, toivottaa AV-tapsaj.

4) ma.4.12.-17/ kl 10, että pitkästä aikaa hyvät lukijani olen päässyt tänne sivustolle, kun on ollut niin paljon tilaisuuksia missä käynti on ollut suotavaa edistääkseen teatterillista menoa ! Ainakin Dublinissa oli teatteria ja pubia ja irkkumusiikkia kolmen pv reissuulle kyllikseen. Sentään sain oppia Ray Coxilta miten hän säätää bändilleen äänipöydän kanavasäätimet: katsoo älypuhelimen ruudulta lähivalokuvia äänipöydän säätimistään ja vertaa onko säädöt kohdillaan, vow! Toimiva tapa ja kyllä soitto sitten soikin ja viulu, niitä on joka irkkuyhtyeessä ja koitin hivenen tutustua aina soittajiinkin, varsinkin viulunsoittajattariin, heh.
Mutta mitens Zorro, onko hänkin nyt kääntymässä irlannin musiikille, no ei aivan, vaikka mukaansatempaavaa musiikkia aina tarvitaan. Zorro on harjoittellut kumppaneineen koko ajan ja tulevana to. 7.12.-17 ajetaan läpimenoa jälleen, ihan heti itsenäisyysjuhlien Suomi 100v -jälkeisenä iltana. Oikein hyvää 100v.-juhlintaa koko kansalle ja teatterin ystäville toivottaa tapanilan työväen näyttämön väki. Juhlinnan jälkeen voikin sitten ostaa nettikaupasta Zorro-näytelmälippuja, olkaahan hyvät. Ystävällisesti AV-"irkku-tapsa" j.

3) to.16.11.-17/ kl21:20, ja mukavaa iltaa lukijani, on jälleen pienen kirjoituksen aika. Kaupan kautta kotiin kun oli treenit, eli läpimenoa 1. puoliskalle, tarvittaessa keskeyttäen, mikä on suoraa ohjausta kuten AriW sanoo. Kyllä kelpasi katsoa kun plarit on jo poissa ja replat kullakin muistissa, pientä tukea välillä vielä, mutta varsin sujuvaa se on jo. Näyttelijät voi keskittyä hiomiseen ja säätämiseen kun on kädet vapaana tekstipapereista, hyvä hyvä. Entäs se AV-puoli ? No, äänitiedostot on kasattuina ja Zoom H4n prosta niitä jo mixerin kautta ajetaan. Yli neljäkymmentä ääntä on siis kasassa, vow ! Annie ajoi tänään ja mie seurasin, maanantaina vuorot toisinpäin sitten. Valoja ei ole vielä säädetty, mutta täysillä valoilla tänään ajettiin ja oli kuulema kuumaa säteilyä lavalla, höh !. Otettiin toinen ryhmävalokuva jossa oltiin jo kaikki koolla, paitsi Lea, mutta seuraavalla kertaa hänkin. Mitäs muuta, niin lippukauppaa saa käyttää kun vasta 11 lipun ostanutta on olemassa. Eivät ehkä ole tottuneet näin varhaiseen lippukaupan aukiolloon, mutta kun ne joululahja teatteri Zorro-18 -liput on hyvä ostaa jo ennen joulua. Kuulemisiin toivoo tapsaj.

2) ma.6.11.-17/ kl 21; Hyvää iltaa arvoisat seuraajat, olipas taas mukavat puoliskaläpimenot: ohjaajaakin nauratti niin ettei pitkään aikaan moista, nuortui ainakin pari tuntia kerralla, heh heh. Että mitä tapahtui, no Zorron miekka huotrassa takertui kivilinna kulissin reunaan ja puri kartonkiin koloa, eikä hurja miekkailukohtaus päässyt alkua pitenmälle, se nyt vaan oli niin hupaisan näköistä. Toivottavasti itse esityksissä ei moista  tai sitten se naurattaa yleisöäkin. Yleisömme on ostanut jo viisi paikkaa, avoinna olevasta nettilippukaupastamme, kiitos  ja tästä on hyvä jatkaa ostoksia esim. isäinpäivä lahjaksi, tai isolle joulullekin voi hyvin ostaa jo lippuja tai lahjakortteja näytöksiimme alkukeväälle 2018. Ensi torstaina pidetään sitten toinen tekniikan rakennustalkoo-ilta sekä puvustuksen täydennystä, komeita ja kauniita teatteriperheen jäseniä on siis nähtävillä, vow. Vaan ny hyv yöt kullekin yst. tapsaj.

1) ti.31.10.-17; Uusi kausi hyvät lukijani, lämpimästi tervetuloa seuraani ja näin ensimmäiseksi tarinaksi muistelen kuinka keskiaikaisen kara-okelaitteen paperiteksti repesi eilen irti rullastaan, kesken karnevaalijuhlaharjoitusten !  Ei ollut 1800-luvun alulla vielä kovin hienoja AV-koneita, mutta nykyään jo hiukan kestävämpiä on käytössämme, hyvä niin. paranamme ko. konetta, kun on sentään
kolme kuukautta ensi-iltaan vielä aikaa: järjestellä ja säätää tulkintaa ynnä valoja ääniä, miekkailua yms.
Näkemisiin esityksissä toivoo näiden nettilippukauppasivujen päivittäjä, AV-miäs tapsa j.