NIIN KUIN TAIVAASSA

Vaasan kaupunginteatteri / Suuri näyttämö

Menestyvä kapellimestari Daniel Daréus joutuu sydänkohtauksen saatuaan luopumaan kansainvälisestä urastaan ja palaa kotiseudulleen pieneen kylään. Kylän kuoro värvää Danielin kuoronjohtajaksi. Näytelmä on lämminhenkinen kuvaus taitelijan kutsumuksesta, pienen kyläyhteisön ihmisistä, rakkaudesta ja musiikin voimasta.

Ruotsalaisen elokuvaohjaajan Kay Pollakin menestyselokuvaan Niin kuin taivaassa ("Så som i himmelen") perustuva musiikillinen draamanäytelmä saa ensi-iltansa Romeo-näyttämöllämme marraskuussa 2016. Niin kuin taivaassa on kuvaus taiteilijan kutsumuksesta, pienen kyläyhteisön ihmisistä, rakkaudesta ja musiikin voimasta.
 
Näytelmän päähenkilö, menestyvä kapellimestari Daniel Daréus joutuu sydänkohtauksen saatuaan luopumaan kansainvälisestä urastaan ja vetäytymään maaseudun rauhaan. Daniel palaa kotiseudulleen pieneen kylään.
 
Alkutaival ei ole helppo. Kuorossa vellovat ristiriidat ja kapellimestarin omaperäisiin harjoituksiin suhtaudutaan epäillen. Mutta kuoron avulla Daniel löytää itsensä ja musiikin ilon uudelleen. Hänen johdollaan kukin kuorolainen löytää oman, ainutkertaisen äänensä. Laulajat myös tajuavat yhteisön voiman. Musiikki herättää uinuvan kyläyhteisön eloon ja uuteen kukoistukseen. Danielinkin elämässä soi uusi sävel: rakkaus Lenaan.
 
Ruotsalainen elokuvaohjaaja Kay Pollak (s. 1938) ohjasi elokuvan Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen) vuonna 2004. Elokuva oli kansainvälinen menestys ja se oli Oscar-ehdokkaana parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi vuonna 2005.

Romeo-sali
 

Näytelmäsovitus Kay Pollakin elokuvan pohjalta Sofia Aminoff.
Suomennos Harri Virtanen

Ohjaus & sovitus Fiikka Forsman (vier.)
Lavastus & valosuunnittelu Jukka Kyllönen (vier.)
Puvut Jaana Kurttila (vier.)
Musiikin johto Sauli Perälä

Päärooleissa
Daniel Jari Hietanen
Lena Emmi Kangas


Vaasan kaupunginteatteri , Romeo-sali
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh (06) 325 3961

Bookmark and Share
Lue lisää


Liputamme tapahtumasi